Weer juni

Juni is de laatste maand van het voorseizoen. Deze maand kun je genieten van mooie temperaturen en goed weer en van de relatieve rust bij het Comomeer. De maximum temperatuur ligt rond de 23 graden. De minimum temperatuur rond de 15 graden.

meijunijuli
Maximum temp252330
Gemiddelde temp172025
Minimum temp101516
Neerslag dagen12119

In juni worden er gemiddeld 11 neerslagdagen geteld. Dit betekent echt niet dat het dan een hele dag regent, maar dat er op 11 dagen van de maand een bui valt (gemiddeld).

Het aantal zonuren neemt flink toe in juni. Je kunt ongeveer 7 uur per dag van de zon genieten. Kortom, juni is een van de maanden van het jaar met het perfecte weer voor een vakantie bij het Comomeer.

Vakantie Comomeer juni

Houd je van lekker weer, maar niet van de drukte van het hoogseizoen? Dan is juni de maand waarin je op vakantie moet gaan naar het Comomeer. Op 2 juni wordt de Dag van de Republiek gevierd (Festa della Republica). Deze dag zijn de Italianen vrij en kunnen er ook aangepaste openingstijden voor winkels gelden.

Met een goede lente kun je in juni voor het eerst in het meer zwemmen. Het kan wel wat fris zijn, maar als je er eenmaal door bent, is het goed te doen wanneer het zonnetje schijnt.

De bezienswaardigheden zijn in juni ook allemaal geopend, evenals restaurants. Ook is deze maand uitstekend geschikt voor het maken van mooie wandelingen in de bergen. Alles is nog mooi groen en de temperatuur is uitstekend. Neem altijd wel een jasje mee als je de bergen in gaat. Hoe hoger je komt, hoe frisser het is.

Wat te doen bij het Comomeer in juni?

In juni kun je alles doen bij het Comomeer wat je ook in het hoogseizoen zou doen. Bezoek de mooie villa’s en tuinen, maak een prachtige wandeling in de bergen rond het Comomeer of ga winkelen in belastingvrij Livigno.

Nog geen geschikte accommodatie gevonden? Je kunt in juni uitstekend kamperen aan het meer, bijvoorbeeld op een van de campings in Domaso of in Colico. Geen kampeerder? Kies dan voor een mooi vakantiehuis met uitzicht op het meer, een leuke B&B of een luxe hotel!

<< Weer mei | Weer juli >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws