Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je weten wat de coronamaatregelen zijn in dit gebied? Wat zijn de regels als je gaat kamperen? En mag je gewoon zwemmen in het meer? Je leest alle regels hieronder!

Laatste update: 01/07/2020

Mondmasker/ mondkapje

Momenteel is het dragen van een mondkapje buitenshuis nog verplicht t/m 14 juli in de regio Lombardije. Eerder was er misschien sprake van een versoepeling, maar deze is niet doorgevoerd. Je bent nu sowieso verplicht om er altijd een bij je te hebben, want bij het betreden van een winkel en/of restaurant moet je het mondkapje dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Je hoeft het mondmasker niet te dragen op de kampeerplaats zelf of als je aan tafel zit op het terras van de camping. Ook hoef je het niet te dragen tijdens het sporten.

Rond 14 juli zal er meer duidelijk worden of deze regeling versoepeld wordt, of nog langer verlengt gaat worden.

1 Meter afstand

In heel Italiƫ geldt dat je altijd minimaal 1 meter afstand moet houden tot mensen die niet tot jouw huishouden/ gezin behoren. Dit geldt bijvoorbeeld ook op het strand.

Dispensers

Winkels, accommodaties en campings moeten dispensers plaatsen zodat mensen makkelijk en frequent hun handen kunnen wassen.

Hygiƫne regels

Campings moeten wanneer het druk is, toiletgebouwen minimaal 3x per dag schoonmaken. Is het minder druk, dan volstaat 2x per dag.

Appartementen & huisjes dienen extra goed schoongemaakt te worden met speciaal schoonmaakmiddel. (met veel chloor & alcohol)

Camping bar & Check-in

Er zullen plastic schermen staan ter afscherming. Daarnaast wordt er wanneer mogelijk gebruik gemaakt van een verschillende ingang en uitgang, zodat mensen elkaar hier niet hoeven te kruizen.

Camping plaatsen

De entree van een caravan of tent moet minimaal 3 meter van een andere caravan of tent zijn. Staan er stoelen buiten bij de tent, dan moeten deze minimaal op 1,5 meter van andere kampeerders staan.

Strand Comomeer

Het strand is vrij toegankelijk. Iedereen moet hier zelf zijn/haar verantwoordelijkheid nemen. Ook hier geldt de regel om minimaal 1 meter afstand te houden tot anderen. Sporten, zoals zwemmen, surfen en kitesurfen e.d. is allemaal gewoon toegestaan.

Restaurants & bars

Het advies is om altijd te reserveren in een restaurant. Je dient in een restaurant minimaal op 1 meter afstand van andere mensen te zitten. En het advies is om te kiezen voor open ruimtes, zoals een tuin of terras indien mogelijk.

Discotheken, dansscholen & contactsporten

Discotheken en dansscholen mogen vanaf 10 juli weer open. Ook zijn contactsporten vanaf dan weer toegestaan.

Vragen over het coronavirus bij het Comomeer?
Stel je vraag hieronder, of mail naar: anniek@comomeeritalie.nl.

Daarnaast is het advies om altijd het lokale nieuws in de gaten te houden en advies van de camping/ accommodatie eigenaar op te volgen.