Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je weten wat de coronamaatregelen zijn in dit gebied? Wat zijn de regels als je gaat kamperen? En mag je gewoon zwemmen in het meer? Je leest alle regels hieronder!

Laatste update: 14/07/2020

Mondmasker/ mondkapje

Tot en met 14 juli is het dragen van een mondkapje buitenshuis verplicht. Vanaf 15 juli wordt dit versoepeld en is deze enkel nog verplichtin openbare, gesloten ruimtes. Bijvoorbeeld in een supermarkt of restaurant en ook in het openbaar vervoer.

Ook ben je verplicht er altijd 1 bij je te hebben, voor het geval de veiligheidsafstand van 1 meter niet gegarandeerd kan worden. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Ook op de camping hoef je dus geen mondkapje te dragen, mits je je houdt aan het houden van de minimale afstand van 1 meter van elkaar. Betreed je de bar op de camping, dan moet hij wel weer op. Het toiletgebouw is een lastige… deze is op sommige campings namelijk deels geopend. Zorg in ieder geval dat je altijd 1 meter afstand houdt van elkaar.

1 Meter afstand

In heel Italiƫ geldt dat je altijd minimaal 1 meter afstand moet houden tot mensen die niet tot jouw huishouden/ gezin behoren. Dit geldt bijvoorbeeld ook op het strand.

Dispensers

Winkels, accommodaties en campings moeten dispensers plaatsen zodat mensen makkelijk en frequent hun handen kunnen wassen.

Hygiƫne regels

Campings moeten wanneer het druk is, toiletgebouwen minimaal 3x per dag schoonmaken. Is het minder druk, dan volstaat 2x per dag.

Appartementen & huisjes dienen extra goed schoongemaakt te worden met speciaal schoonmaakmiddel. (met veel chloor & alcohol)

Camping bar & Check-in

Er zullen plastic schermen staan ter afscherming. Daarnaast wordt er wanneer mogelijk gebruik gemaakt van een verschillende ingang en uitgang, zodat mensen elkaar hier niet hoeven te kruizen.

Camping plaatsen

De entree van een caravan of tent moet minimaal 3 meter van een andere caravan of tent zijn. Staan er stoelen buiten bij de tent, dan moeten deze minimaal op 1,5 meter van andere kampeerders staan.

Strand Comomeer

Het strand is vrij toegankelijk. Iedereen moet hier zelf zijn/haar verantwoordelijkheid nemen. Ook hier geldt de regel om minimaal 1 meter afstand te houden tot anderen. Sporten, zoals zwemmen, surfen en kitesurfen e.d. is allemaal gewoon toegestaan.

Restaurants & bars

Het advies is om altijd te reserveren in een restaurant. Je dient in een restaurant minimaal op 1 meter afstand van andere mensen te zitten. En het advies is om te kiezen voor open ruimtes, zoals een tuin of terras indien mogelijk. Als je een restaurant of bar naar binnengaat, dan is het dragen van een mondkapje verplicht. Zit je aan tafel, dan mag deze af, maar moet je bijvoorbeeld naar het toilet, dan dien je hem weer op te zetten.

Discotheken, dansscholen & contactsporten

Discotheken en dansscholen mogen vanaf 10 juli weer open. Ook zijn contactsporten vanaf dan weer toegestaan.

Vragen over het coronavirus bij het Comomeer?
Stel je vraag hieronder, of mail naar: anniek@comomeeritalie.nl.

Daarnaast is het advies om altijd het lokale nieuws in de gaten te houden en advies van de camping/ accommodatie eigenaar op te volgen.