Weer Comomeer oktober

In oktober begint de herfst. De temperatuur bij het Comomeer neemt af en het weer wordt wisselvalliger. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 15 graden, maar er kunnen uitschieters zijn richting de 20 graden. De minimum temperatuur in oktober is zo’n 8 graden.

septemberoktobernovember
Maximum temp231812
Gemiddelde temp20158
Minimum temp1283
Neerslag dagen101212

Oktober telt ongeveer 12 neerslagdagen. Dat betekent dat er zo’n 12 dagen in de maand zijn waarop er neerslag valt. Daarnaast kun je ongeveer 5 zonuren verwachten op een dag.

Vakantie Comomeer oktober

Oktober is de eerste herfstmaand en daarmee wordt de temperatuur wisselvalliger. Begin oktober sluiten de campings bij het Comomeer hun deuren voor het winterseizoen.

Wil je dus op vakantie naar het Comomeer in de maand oktober, dan ben je aangewezen op een appartement, vakantiehuis of een hotel.

De natuur veranderd deze maand en dat maakt het prachtig om wandelingen in de bergen en rond het meer te maken. Ook is het weer deze maand ideaal voor het bezoeken van de leuke steden en dorpjes rond het meer.

Wat te doen in oktober bij het Comomeer?

Liefhebbers van rust zijn in oktober op het juiste moment bij het Comomeer. Het toeristenseizoen is dan namelijk achter de rug. Echter betekent dit ook dat campings bijvoorbeeld dicht zijn deze maand. Ook bezienswaardigheden zullen aangepaste openingstijden hebben en bijvoorbeeld enkel in het weekend geopend zijn.

Tips om te doen in oktober bij het Comomeer:

<< weer september | weer november >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws