Weer Comomeer januari

Het weer bij het Comomeer in januari

In januari is de gemiddelde temperatuur bij het Comomeer zo’n 3 graden. Het is de koudste maand van het jaar waarbij de temperatuur ook zeker onder 0 kan dalen.

decemberjanuarifebruari
Maximum temp779
Gemiddelde temp434
Minimum temp-2-3-3
Neerslag dagen976

De kans op sneeuw is zeker aanwezig in januari. Winterbanden en/of het hebben van sneeuwkettingen zijn dan ook verplicht als je op vakantie naar het Comomeer gaat in januari.

Het kan ook vriezen in deze periode van het jaar. Het Comomeer zal echter nooit bevriezen omdat het meer hier te diep voor is. De minimale temperatuur van het Comomeer zal 7 graden zijn.

Vakantie Comomeer januari?

Is een vakantie naar het Comomeer in januari aan te raden? In januari moet je sowieso dus rekening houden met een lage temperatuur en winterse omstandigheden.

1 Januari is net als in Nederland een feestdag. Dan wordt het nieuwe jaar gevierd. Ook 6 januari is een feestdag in Italië. Houd er op deze dagen ook rekening mee dat restaurants en winkels gesloten kunnen zijn of aangepaste openingstijden hebben.

Na 6 januari zijn de feestdagen voorbij en zullen diverse restaurants sluiten om zich zo weer op te laden voor het voorjaar en nieuwe zomerseizoen. Houd hier dus zeker rekening mee wanneer je in januari op vakantie wilt naar het Comomeer.

Wat doen in januari bij het Comomeer?

Ga je deze maand op vakantie naar het Comomeer, dan zijn er zeker genoeg dingen die je kunt ondernemen! Een greep uit de dingen die je kunt doen:

  • Bezoek Como (Città dei Balocchi t/m 6 januari)
  • Diverse kerststallen (t/m 6 januari)
  • Ga skiën bij het Comomeer
  • Geniet van winterse wandelingen

En daarnaast kun je natuurlijk gewoon genieten van de prachtige natuur met de besneeuwde bergtoppen en de pittoreske dorpjes langs het meer.

<< weer december | weer februari >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws