Weer Comomeer november

In november is het frisser bij het Comomeer, de herfst is nu echt begonnen. De gemiddelde temperatuur is zo’n 8 graden met uitschieters richting de 13 graden. De minimum temperatuur in november is 3 graden en zal daarmee deze maand nog niet onder 0 komen.

oktobernovemberdecember
Maximum temp18127
Gemiddelde temp1584
Minimum temp83-2
Neerslag dagen12129

Qua neerslag kun je in november net zoveel verwachten als in oktober. De maand telt gemiddeld zo’n 12 neerslagdagen en je kunt ongeveer 4 uur zon verwachten op een dag.

Vakantie Comomeer november

Ben jij een liefhebber van de herfst? Dan is november een juiste periode om naar het Comomeer te gaan. Je zult deze maand weinig toeristen tegenkomen en daardoor echt tussen de lokale Italianen verblijven.

Bezienswaardigheden zullen deze maand wel minder geopend zijn, bijvoorbeeld enkel gedurende het weekend. Ook restaurants kunnen soms gesloten zijn voor een korte wintervakantie. Houd hier dus wel rekening mee als je in november op vakantie gaat naar het Comomeer.

Als je in november naar het Comomeer op vakantie wilt, dan ben je aangewezen op een appartement, hotel, vakantiehuis of een B&B.

Let er op dat het hebben van winterbanden in deze periode van het jaar verplicht is.

Wat te doen in november bij het Comomeer?

Op 1 november wordt ‘Ognissanti’ gevierd in Italië. Op dit feest, wat in Nederland ‘Allerheiligen’ genoemd wordt, worden de doden geëerd. Het is deze dag dan ook erg druk op begraafplaatsen en in bloemenwinkels. Voor winkels en bezienswaardigheden kunnen er op deze dag aangepaste openingstijden gelden.

Ben jij in november op vakantie bij het Comomeer, dan kun je genieten van echt herfstachtig weer. Maak een mooie wandeling langs het meer en geniet van het uitzicht op de bergen. Ook is november uitstekend geschikt om een bezoek te brengen aan Milaan, of een van de steden aan het Comomeer, zoals Como of Lecco.

<< weer oktober | weer december >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws