Weer juli

Juli is de eerste maand van het hoogseizoen bij het Comomeer. In juli is de gemiddelde temperatuur zo’n 25 graden, maar dit kan oplopen naar 30 graden. De minimum temperatuur in juli is ongeveer 16 graden.

junijuliaugustus
Maximum temp233030
Gemiddelde temp202525
Minimum temp151617
Neerslag dagen11910

De kans op neerslag is in deze zomerse maand minder dan in juni en augustus met een gemiddelde van 9 dagen. Dit betekent dat er gemiddeld 9 dagen in de maand zijn waarin er op een dag een bui kan vallen.

Maar als het regent, kan het ook flink regenen. Daar staan de maanden juli en augustus om bekend. Komt hier onweer bij kijken, dan kan het flink spoken. Maar over het algemeen kun je in juli genieten van een heerlijke zomerse temperatuur.

Vakantie Comomeer juli

Wil je mooi weer tijdens je vakantie aan het Comomeer? Dan heb je hier in deze maand de grootste kans op. Houd er wel rekening mee dat het drukker is in deze maand. Veel mensen hebben deze maand zomervakantie en dat betekent meer drukte op de wegen, maar ook op de campings en in de accommodaties.

Ga je in juli op vakantie naar het Comomeer, zorg dat je dan vroegtijdig een plek op de camping of een accommodatie boekt. Bekijk hier een deel van het aanbod:

In juli kun je ook lekker in het Comomeer zwemmen. Ook leent het meer zich uitstekend voor diverse watersporten. Dankzij de constante wind in de middag is het meer dé plek voor de wind- en kitesurfer.

Houd jij van waterskiën en wakeboarden? Sta dan vroeg op. ’s Ochtends is het meer vaak spiegeltje glad en daarmee fantastisch voor de waterski fan!

Wat doen in juli bij het Comomeer?

Als je in juli naar het Comomeer gaat, dan weet je zeker dat alle bezienswaardigheden open zijn. Of je nou liefhebber bent van de natuur of juist van cultuur, je zult je sowieso vermaken. Hier enkele tips voor de cultuur liefhebber:

Ben jij meer van de natuur? Maak dan een van de fantastische wandelingen rond het meer of stap op de fiets. Dit zijn onze tips:

Houd je van winkelen? Dan zijn dit onze tips:

Een andere maand op vakantie naar het Comomeer? Bekijk hier het weer van de andere maanden.

<< weer juni | weer augustus >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws