Winkelen livigno

Livigno is groot bergdorp gelegen op de grens van Zwitserland en Italië. In deze plaats kun je belastingvrij winkelen. De winkels zijn van 09.00 uur tot 12.30 geopend en van 14.30 uur tot 19.30 uur. In augustus zijn de winkels ’s middags al vanaf 14.00 uur geopend. In de maanden mei en november sluiten de winkels een half uur eerder, om 19.00 uur. In mei, juni, oktober en november zijn de meeste winkels op dinsdag gesloten.

Livigno is ongeveer 2,5 uur rijden vanaf het noorden van het Comomeer. Er zijn twee routes om er te komen: via St. Moritz of via Bormio. Wanneer je via Bormio rijdt, kom je langs een tolweg.

Je kunt er ook voor kiezen om er een nachtje te blijven overnachten. Hier vind je leuke b&b, appartementen en hotels in Livigno.

Belastingvrij winkelen in Livigno

Livigno is een gewilde winkelplaats, omdat je hier vele producten belastingvrij kunt kopen. Parfum is vaak zo’n 30 tot 40% goedkoper dan in Nederland. Daarnaast is benzine/ diesel stukken goedkoper in Livigno, vaak tot wel € 1,00 per liter!

Benzine prijzen Livigno 2015
Benzine prijzen Livigno september 2015

Ook alcohol en sigaretten zijn hier vele malen goedkoper dan in Nederland. De korting op deze producten kan oplopen tot wel 70% in vergelijking met de prijzen in Nederland.

Grenscontrole

Natuurlijk zijn er wel limieten aan dit shopparadijs verbonden. Zo mag je van bepaalde producten maar een bepaalde hoeveelheid over de grens vervoeren zonder hierover extra belasting te betalen. Alle regels over wat je wel en niet over de grens mag meenemen, kun je lezen op de website over Domaso waar alle regels uitgebreid besproken worden.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws