Corenno Plinio

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor een bezoek aan Corenno Plinio. Het middeleeuwse dorp met haar kasteel, is een prachtige plek en een trekpleister voor toeristen.

Om het dorp nog aantrekkelijker te maken, wordt het dorp nog levendiger gemaakt en zullen nieuwe initiatieven gelanceerd worden.

Binnenkort wordt er een kassa geïnstalleerd en toegangshekjes. In het begin zal de toegang door vrijwillers worden beheerd, maar het doel is dat het toerisme verhoogd wordt en er uiteindelijk jongeren in dienst genomen kunnen worden.

Kasteel Corenno Plinio

De inkomsten die met de entree verkregen worden, zullen gebruikt worden voor de herontwikkeling van het gebied. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in nieuwe bloembakken en bewegwijzering. Zo zul je straks steeds meer over het middeleeuwse dorp kunnen lezen tijdens een wandeling langs de kasteelmuren.

Wat de entree precies wordt, is nog niet bekend. Inwoners van het dorp en mensen die hier een tweede huis bezitten, mogen natuurlijk gratis naar binnen.

Overigens is niet iedereen het eens met de komst van de betaalde entree voor het middeleeuwse dorp. Zo is er inmiddels een online petitie gestart om dit idee tegen te gaan. De tijd zal het leren of we wel of niet entree voor een bezoek aan Corenno Plinio moeten gaan betalen.

Kasteel Corenno Plinio

Wel is zeker dat het dorp meer dan een bezoek waard is. Dwaal door de smalle oude steegjes en kom uit bij het Comomeer. Loop langs de kasteelmuren van het kasteel van Corenno Plinio met panoramisch uitzicht op het meer. Zo waan je je even terug in de tijd.

Bron: Larionews
Onderwerpen binnen dit artikel