Weer mei

In mei is het voorjaar bij het Comomeer echt begonnen. Je kunt deze maand genieten van gemiddeld zo’n 7 zonuren per dag. De gemiddelde temperatuur is z’n 17 graden, maar op warme dagen kan de temperatuur zo oplopen naar 25 graden.

aprilmeijuni
Maximum temp172523
Gemiddelde temp131720
Minimum temp41015
Neerslag dagen131211

De kans op neerslag is in mei ongeveer net zo groot als in april met zo’n 12 regendagen. Het is overigens niet zo dat het dan een hele dag zal regenen. De gemiddelde minimum temperatuur in mei is 10 graden.

Vakantie Comomeer mei?

Mei is de ideale maand voor een vakantie naar het Comomeer. Let er wel op dat de periode met Hemelvaart en Pinksteren als hoogseizoen gezien wordt. Appartementen, hotels, maar ook campings zijn dan veelal vol. Vooraf reserveren is met deze feestdagen echt noodzakelijk.

Mei is een ideale periode omdat het (buiten de feestdagen om) relatief rustig is met toerisme, maar alles wel open is. Je kunt dus volop genieten van de prachtige natuur, mooie bezienswaardigheden en het lekkere voorjaarsweer.

Waarschijnlijk is het Comomeer nog wel te koud om in te zwemmen. Maar wel leent het meer zich natuurlijk uitstekend voor de diverse watersporten.

Wat doen in mei bij het Comomeer?

In mei kun je echt genieten van én de rust en de prachtige omgeving van het Comomeer. De tuinen van de meeste villa’s staan volop in bloei en qua drukte zal het enorm meevallen. Ben je op vakantie in mei, breng dan zeker een bezoek aan een van de mooie villa’s rond het meer.

Ook leent de maand mei zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen bij het meer.

Met wat geluk kun je in mei ook een eerste voorzichtige duik in het Comomeer nemen. Het water zal nog fris zijn, maar op een warme dag kun je misschien wat verfrissing in het meer zoeken.

Fan van watersporten? Ook dit kan perfect in mei. De temperatuur is goed en door de constante wind is het Comomeer dé plek voor de windsurfer en kitesurfer.

Iets minder avontuurlijk? Begin de dag dan met een rondje op de sub, heerlijk ontspannend!

<< Weer april | Weer juni >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws