Weer Comomeer februari

Het weer bij het Comomeer in februari

De gemiddelde temperatuur in februari is ongeveer 4 graden bij het Comomeer. Dit is een graadje warmer dan in januari. Februari is normaal gesproken de maand van het jaar waarin de minste neerslag valt.

januarifebruarimaart
Maximum temp7914
Gemiddelde temp349
Minimum temp-3-32
Neerslag dagen768

In februari kan er zeker sneeuw vallen en het kan ook vriezen. Houd hier dus rekening mee wanneer je op vakantie gaat naar het meer. Het hebben van winterbanden en/of sneeuwkettingen is in deze maand verplicht.

De dagen in februari zijn kort. Gemiddeld zul je ongeveer 4 zonuren per dag hebben.

Vakantie Comomeer februari?

Op vakantie naar het Comomeer in februari? Houd deze maand sowieso rekening met de lage gemiddelde temperatuur en de kans op winterse neerslag.

In februari zijn geen officiële Italiaanse feestdagen, maar wel kan Carneval in deze maand vallen. Tijdens carnaval zijn er in vele dorpen evenementen georganiseerd zoals een optocht van de schoolkinderen. Houd er rekening mee dat er aangepaste openingstijden kunnen zijn op deze dagen van de lokale winkels en restaurants.

Aangezien februari als laagseizoen gezien wordt, zullen diverse accommodaties en restaurants deze maand de deuren nog gesloten hebben. Houd er dus rekening mee dat je niet overal terecht kunt als je in februari op vakantie naar het Comomeer gaat.

Wat doen in februari bij het Comomeer?

Ga je in februari naar het Comomeer op vakantie? Ondanks het wat frissere klimaat, zijn er toch genoeg dingen die je dan kunt doen:

Ook is deze maand leuk om winterse uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld Zwitserland!

<< Weer januari | Weer maart >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws