Weer Comomeer april

In april begint het vakantie seizoen weer bij het Comomeer. De gemiddelde temperatuur deze maand is zo’n 13 graden. Maar er kunnen ook zeker uitschieters zijn naar 17 graden. De gemiddelde minimum temperatuur is 4 graden.

maartaprilmei
Maximum temp141725
Gemiddelde temp91317
Minimum temp2410
Neerslag dagen81312

Gemiddeld kennen de dagen in april ongeveer 6 zonuren. Echter is de kans op neerslag ook iets groter deze maand in vergelijking met maart.

Normaal gesproken geldt er tot halverwege april een verplichting van het hebben van winterbanden en/of sneeuwkettingen.

Vakantie Comomeer april?

April is de eerste maand waarin je echt van mooi lente weer kunt genieten. Deze maand gaan de campings bij het Comomeer ook allemaal weer open en zo ook de vele toeristische attracties.

Afhankelijk van hoe Pasen valt, kunnen deze feestdagen in deze maand vallen. Houd met Pasen rekening dat restaurants snel vol zitten en reserveren noodzakelijk is. Ook winkels en attracties hebben veelal aangepaste openingstijden.

Wil jij op vakantie met Pasen? Zorg dat je dan wel op tijd een accommodatie boekt. Ook als je wilt kamperen is reserveren aanbevolen.

Wat doen in april bij het Comomeer?

In april begint de lente. Dit betekent dat de bloemen beginnen te bloeien en alles weer tot leven komt in deze periode. Het bezoeken van de prachtige villa’s rond het Comomeer is daarom zeker een aanrader.

Ook kan je in april al heerlijk wandelen rond het Comomeer, echter kan er nog sneeuw op de bergtoppen liggen. Een bezoek aan de hoogste berg, de Monte Legnone wordt nog afgeraden. Wil je wandelen in het voorjaar, dan adviseren wij deze wandelingen:

Ben je een watersporter? Het Comomeer is ideaal voor de fanatieke surfer. Het water zal nog fris zijn, dus een surfpak zal noodzakelijk zijn. Maar in april kun je zeker genieten van de juiste wind om te windsurfen of kitesurfen op het Comomeer!

<< Weer maart | Weer mei >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws