Weer Comomeer maart

Maart is de eerste maand van het jaar waarin de temperatuur weer langzaam oploopt. De gemiddelde temperatuur in maart is ongeveer 9 graden bij het Comomeer. Maar er kunnen uitschieters zijn naar boven en beneden. Zo is de minimale temperatuur in maart ongeveer 2 graden en de maximale temperatuur 14 graden.

februarimaartapril
Maximum temp91417
Gemiddelde temp4913
Minimum temp-324
Neerslag dagen6813

Aan het begin van de maand is er nog een kleine kans op winterse neerslag. Wel is het hebben van winterbanden en/of sneeuwkettingen in de auto deze hele maand nog verplicht.

In maart kun je ongeveer uit gaan van zo’n 5 zonuren per dag.

Vakantie Comomeer maart?

In maart begint langzaam aan de lente. Wil je in het laagseizoen op vakantie naar het Comomeer, dan is maart misschien wel de ideale maand. Houd er rekening mee dat de campings bij het meer nog niet geopend zijn, deze openen meestal pas vanaf Pasen.

Valt Pasen vroeg in het jaar, dan kan het zijn dat de campings eind maart al openen. In dit geval is maar de eerste maand van het jaar waarin je kunt kamperen bij het Comomeer.

Houd er wel rekening mee dat het in restaurants druk kan zijn met Pasen. Reserveren is dan noodzakelijk.

Wat doen in maart bij het Comomeer?

In maart kun je genieten van het begin van de lente bij het Comomeer. De eerste bloemen komen weer in bloei en het seizoen wordt langzaam weer opgestart.

Vanaf eind maart zullen diverse toeristische attracties ook weer open gaan. Wil je in maart naar het Comomeer, kies dan voor het einde van de maand. In maart kun je dit doen als je hier op vakantie bent:

En verder kun je natuurlijk genieten van de prachtige natuur, de mooie bergen en de gezellig dorpjes rond het meer.

<< Weer februari | Weer april >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws