Weer Comomeer december

In december begint het winterseizoen. Met een beetje geluk valt deze maand ook de eerste sneeuw. De gemiddelde temperatuur in december is 4 graden met uitschieters naar de 7 a 8 graden. De minimum temperatuur kan deze maand onder 0 komen.

novemberdecemberjanuari
Maximum temp1277
Gemiddelde temp843
Minimum temp3-2-3
Neerslag dagen1297

De kans op neerslag is in december minder dan in de voorgaande maanden. Wel is de kans op winterse neerslag deze maand groter. Houd dan ook rekening met sneeuw in december!

Vakantie Comomeer december

Ga je in december naar het Comomeer, dan kun je genieten van een gezellig kerstsfeer deze maand. Zowel Como als Lecco worden gedurende de decembermaand prachtig verlicht.

Kerst in Como

Daarnaast zijn er in vele dorpen rond het meer mooie kerststallen te bezoeken, zeker de moeite waard!

In Italië vieren ze geen Sinterklaas, maar is 8 december een feestdag. Deze dag wordt de ‘immacolata concezione’ gevierd, oftewel ‘Onbevlekte ontvangenis’, waarbij Maria geëerd wordt. Let er dus op dat er aangepaste openingstijden kunnen gelden op deze dag.

Rond de kerstperiode naar het Comomeer op vakantie gaan is echt een aanrader qua kerstsfeer. Je zult het meer op een compleet andere manier ervaren dan in de zomer. Wel is het reserveren noodzakelijk in deze maand. Kijk hier naar leuke accommodaties:

Wat doen in december bij het Comomeer?

De eerste sneeuw zal deze maand in de bergen vallen. Met een beetje geluk kun je eind december zelfs al skiën in de buurt van het Comomeer!

Dorp Livigno winter

Bezoek daarnaast zeker een van de vele kerststallen in de dorpjes rond het meer. En breng een bezoek aan Como & Lecco waar de stad prachtig verlicht is in de kerstperiode.

<< weer november | weer januari >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws