Eten & drinken

Uit eten

Aan het Comomeer vind je talloze restaurants en barretjes. Een aantal liggen direct aan het water, waardoor je een prachtig uitzicht over het Comomeer hebt, anderen liggen iets de bergen in, vanwaar je ook een schitterend uitzicht van bovenaf op het Comomeer hebt.

Type restaurants

Er zijn een aantal verschillende benamingen voor restaurants in Italië. Wij geven je een overzicht van de meest voorkomende namen, zodat je een goede keuze kunt maken voor waar je gaat eten:

  • Pizzeria – Hier kun je pizza’s eten, maar vaak ook nog diverse andere gerechten zoals pasta’s of vlees en vis.
  • Trattoria – Een trattoria is vaak minder chique en formeel dan een ‘Ristorante’. Meestal worden hier landelijke/ regionale gerechten geserveerd.
  • Ristorante – Eten in een ristorante is chiquer en formeler dan in een ‘Trattoria’.
  • Bar – Hier kunt u naast diverse drankjes nuttigen, vaak ook kleine tussendoortjes eten zoals de brioche (soort croissant), piadine’s (gevulde wraps) of panini’s (belegde broodjes).

Sommige restaurants hebben meerdere benamingen, omdat ze verschillende gerechten serveren.

Uitgaan

Aan het Comomeer zijn diverse uitgaansgelegenheden. Vaak gaan jongeren met de auto naar de diverse locaties toe, omdat ze net iets te ver weg liggen van de plaatsen waar zij wonen. Niet iedereen houdt zich eraan om vervolgens niets te drinken, let hier dus goed op wanneer je bij een Italiaan in de auto stapt.

Discotheken vragen soms entreegeld. Op sommige dagen gelden er speciale regels waarbij vrouwen bijvoorbeeld gratis of met korting naar binnen mogen en mannen moeten betalen. Houd er overigens rekening mee dat in de wat luxere uitgaansgelegenheden een dresscode geldt.

Natuurlijk zijn er ook diverse uitgaansgelegenheden waar je nog gratis naar binnen kunt. De gemiddelde prijzen voor drankjes liggen rond de minimaal € 5,00 voor een cocktail en zo’n € 2,00 voor een biertje van de tap.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws