Weer augustus

Augustus is een heerlijke maand om bij het Comomeer te vertoeven. Het weer is normaal gesproken heerlijk met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Maar ook dagen van 30 graden of hoger zijn geen uitzondering.

juliaugustusseptember
Maximum temp303023
Gemiddelde temp252520
Minimum temp161712
Neerslag dagen91010

De gemiddelde minimum temperatuur in deze maand is 17 graden. En augustus telt gemiddeld ongeveer 10 regendagen. Als het slecht weer is in deze maand, dan is er ook kans op harde regen met onweer. Het kan dan flink spoken door de hoge temperatuur die er deze maand kan zijn.

Vakantie Comomeer augustus

Ga je in augustus naar het Comomeer op vakantie, dan ben je niet de enige. Het is de drukste maand van het jaar bij het Comomeer, doordat vele landen juist deze maand vakantie hebben. Zo ook de Italianen zelf.

15 Augustus is een feestdag in Italië. Deze dag wordt ‘Ferragosto’ oftewel ‘Maria Hemelvaart’ gevierd. Naast dat ook alle Italianen zelf vrij zijn en er overal aangepaste openingstijden gelden, zijn er ook diverse evenementen deze dag. Zo is er in Gravedona een grote vuurwerkshow ter ere van Maria Hemelvaart.

Wil jij deze maand naar het Comomeer op vakantie, dan is reserveren noodzakelijk. Als je op de bonnefooi naar het meer gaat, dan zul je geen plek vinden in augustus. Bekijk hier het aanbod accommodaties bij het Comomeer:

De temperatuur van het Comomeer is heerlijk in augustus dus je kunt heerlijk zwemmen, watersporten of gewoon op het strand liggen natuurlijk.

Wat doen in augustus bij het Comomeer

Net als in juli, kun je in augustus alles doen bij het Comomeer, omdat alle bezienswaardigheden en attracties geopend zijn. Wel is het deze maand druk omdat augustus hét hoogseizoen is. Of je nu een liefhebber bent van het maken van bergwandelingen, het bezoeken van mooie villa’s of van het ontdekken van pittoreske dorpjes, bij het Comomeer zit je op de juiste plek. Nog een paar tips voor augustus:

Een andere maand op vakantie naar het Comomeer? Bekijk hier het weer van de andere maanden:

<< weer juli | weer september >>

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws