Madesimo

Madesimo is het skigebied dat het dichtste bij het noorden van het Comomeer ligt. Wanneer je gaat wintersporten in Madesimo heb je de keuze uit 32 verschillende pistes, een snowpark en een babypark.

Skipistes Madesimo

Madessimo telt 32 verschillende skipistes. Van deze pistes zijn er twee gele pistes, 13 rode pistes, 14 blauwe pistes en 3 zwarte pistes. Op een aantal pistes worden, indien nodig, sneeuwkanonnen ingezet.

Wil je weten of en welke pistes er open zijn? Op de website van Skiarea Valchiavenna Madesimo Campodolcino kun je dit bekijken.

Skien Madesimo

Snowpark Madepark Madesimo

In het snowpark zijn diverse sprongen, hellingen en andere creatieve variaties te vinden die kunstmatig gecreëerd zijn. De verschillende obstakels veranderen steeds van moeilijkheidsgraad door de verschillende weersomstandigheden, slijtage en het tijdstip van de dag.

Wanneer je in het snowpark Madepark Madesimo wilt skiën of snowboarden is het verplicht een helm te dragen. Daarnaast wordt het sterk aangeraden om het obstakel voor gebruik eerst te controleren. Bij de verschillende obstakels wordt door middel van borden de moeilijkheidsgraad aangegeven. Blauw staat hierbij voor makkelijk, rood voor redelijk moeilijk en zwart voor heel moeilijk en gevaarlijk.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws