Alto Lario heeft besloten te investeren in fietspaden en voetpaden in Gera Lario voor de eigen bevolking en voor het toerisme. Van Cremia tot aan Sorico is er geen gemeente meer die nog geen fietspad of wandelpad heeft aangelegd of dit gaat realiseren.

Binnenkort zal er begonnen worden met de bouw van het voetgangers- en fietspad tussen Domaso en Gera Lario. De totale investering kost 780.000 euro, waarvan 500.000 euro van de gemeente Gera Lario komt en 280.000 euro van Vercana, die eigenaar is van een deel van het pad tussen Domaso en Le Cinque Case.

In de richting van Sorico bestaat al een mooi wandel- en fietspad en ook de gemeenten aan de andere kant van het pad hebben de afgelopen jaren fiets- en voetpaden gerealiseerd. Met de komst van dit stuk fiets- en voetpad is het straks mogelijk om, in alle veiligheid, te fietsen van Dongo naar Sorico, van waaruit je kunt door fietsen richting Valchiavenna of Colico.

Het is de bedoeling dat je straks ook veilig over de Ponte del Passo kunt fietsen, in plaats van over de gevaarlijke smalle weg. Je komt dan uit bij de geplande rotonde, vlak na de Ponte del Passo.

Wanneer dit stuk voetgangers- en fietspad aangelegd is, kun je straks 50 km fietsen over fiets- en wandelpaden richting Valchiavenna of Colico, genietend van de prachtige natuur en omgeving en bovenal, op een veilige manier!