Bellagio

Bellagio ligt in het centrum van het Comomeer, daar waar het meer zich splits in de twee benen. Het dorp wordt door haar prachtige ligging gezien als de parel van het Comomeer en is hierdoor dan ook een van de grootste toeristische trekpleisters van het meer.

Je kunt Bellagio bereiken met de auto, maar leuker is om de rondvaartboot te pakken. Je kunt de boot pakken vanuit diverse plaatsen rond het Comomeer, zoals vanuit Varenna, Tremezzo en Como.

Bellagio Comomeer

Bezienswaardigheden bellagio

Het oude dorpscentrum dat gedomineerd wordt door de Romaanse San Giacomo basiliek, ligt hogerop in Bellagio. Dit historische centrum en de boulevard met mooie veranda’s zijn goed bewaard gebleven en daarom ook zeker een bezoek waard.

Villa Serbelloni Bellagio

Daarnaast heeft Bellagio diverse adellijke villa’s als bezienswaardigheid waaronder Villa Serbelloni. Deze villa was eerst een kasteel, daarna een landhuis en is vervolgens omgebouwd tot villa aan het einde van de 15de eeuw. In de 17de eeuw is de villa gerestaureerd en werd deze gebruikt als hotel in de eind 19de eeuw. Tegenwoordig wordt de villa gebruikt voor congressen en vergaderingen. Het park van Villa Serbelloni is het grootste park van het Comomeer vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de beide armen van het meer.

Villa Melzi Bellagio

Villa Melzi kenmerkt zich door haar eenvoud en elegantie. De villa is gebouwd tussen 1808 en 1810 voor graaf Francesco Melzi.

Villa Melzi in Bellagio

Must-see & must-go Bellagio

 

Nieuws

Flitspalen op de grens tussen Zwitserland en Italië

Valsolda | Er zijn zes nieuwe flitspalen geplaatst in Zwitserland, naar de …

Goedkoop naar Milaan vliegen met KLM

Amsterdam | Vanaf donderdag 6 september 2018 starten de KLM Werelddeal weken …

Miss Camping & Beerpong toernooi

Domaso | Op 21 en 22 juli wordt in Domaso het populaire …

Meer nieuws