Colico

In het Noorden van het Comomeer ligt Colico. Het dorp ligt aan de voet van de Monte Legnone. Deze indrukwekkende berg heeft een hoogte van 2609 meter en is daarmee de hoogste berg rond het Comomeer.

Vanuit Colico kun je alle kanten op: langs het meer richting Lecco, of richting Menaggio/ Como, maar ook naar de wintersportgebieden zoals Madesimo, Bormio en St. Moritz.

Must-see & must-go Colico

Colico heeft een leuke boulevard met diverse terrasjes en winkeltjes. Ook vertrekt de rondvaartboot vanaf de boulevard van het dorp. Met deze rondvaartboot kun je diverse plaatsen rond het Comomeer bezoeken.

Colico Comomeer

Net buiten Colico ligt het Lago di Piona, door de toeristen bij het Comomeer ook wel ‘de baai’ genoemd. Op het Lago di Piona heerst rust, varen is hier toegestaan, maar enkel met gematigde snelheid! Aan het Lago di Piona vind je diverse strandjes. Op de punt van ‘de baai’ vind je het klooster van Piona.

Aan de ‘linkerkant’ van Colico vind je de heuvels van Montecchio. Op deze heuvel is het Fort van Montecchio gebouwd, wat het meest oude bewaard gebleven Fort van Europa is.

Foto's

Nieuws

Goedkoop naar Milaan vliegen met KLM

Amsterdam | Vanaf donderdag 6 september 2018 starten de KLM Werelddeal weken …

Miss Camping & Beerpong toernooi

Domaso | Op 21 en 22 juli wordt in Domaso het populaire …

Aardverschuiving bij Gallivaggio SS36

Gallivaggio | Op 29 mei is een deel van een berg bij Gallivaggio …

Meer nieuws