San siro

San Siro aan het Comomeer

San Siro ligt direct aan het Comomeer, aan de linkerzijde, tussen Menaggio en Cremia. De gemeente is in 2002 ontstaan, door het samenvoegen van o.a. de plaatsen Santa Maria Rezzonico en Sant’ Abbondio.

Rezzonico Comomeer

De gemeente San Siro bestaat uit vele pittoreske dorpjes, met historische gebouwen, zoals Castello di Rezzonico. Dorpjes die tegenwoordig onder deze gemeente vallen zijn: Santa Maria Rezzonico, Aquaseria, Molvedo, Camnasco, Carcente, Gallio, La Torre, Lancio Lucena, Marena, Mastena, Maso, Noledi, Pezzo, Roncate, San Martino, Soriano en Trecciano.

Bezienswaardigheden in San Siro

  • De kerk S. Maria. In deze kerk hangt een schilderij van Michelangelo Carminati en van Sigismondo de Magistris.
  • Het kasteel: Castello di Rezzonico
  • De villa “Villa Gaeta” uit 1920 in Aquaseria

Villa La Gaeta - Comomeer

Santa Maria Rezzonico

Het dorp Rezzonico heeft een authentieke uitstraling door de smalle straatjes. Hier staan de huizen namelijk erg dicht op elkaar gebouwd. Een herinnering aan het verleden zijn de ruïnes van het kasteel: “Castello di Rezzonico”. Tegenwoordig is dit 13de eeuwse kasteel een prive-woning.

Wandelroute van Nobiallo naar Rezzonico
Het is mogelijk om van Menaggio (Nobiallo) via een oude weg naar Rezzonico te lopen. Deze ‘Antica Strada Regina’ verbond vroeger Como met de verschillende bergpassen in de Alpen.  Op deze route kom je langs diverse oude dorpjes.

Foto's

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws