Laglio

Laglio is een klein plaatsje gelegen aan de linkerarm van het Comomeer op slechts 14 km van Como. Het dorp is vooral bekend geworden doordat George Clooney hier een villa kocht.

Het dorp ligt op een vlak stuk, direct aan het meer. Achter het dorp ligt de Monte Colmegnone met een hoogte van 1282 meter. Laglio is door haar vlakke ligging ideaal voor wandelingen. Mountainbikers kunnen zich vermaken in de bossen rondom het dorp.

Laglio Comomeer avond

Bezienswaardigheden Laglio

Ondanks dat Laglio een relatief klein plaatsje is, zijn hier diverse bezienswaardigheden:

  • Villa Oleandra (vanaf het Comomeer te zien)
  • Piramide di Laglio
  • Il buco dell’orso

George Clooney & Villa Oleandra

In 2001 kocht George zijn villa hier. De villa heeft de naam: Villa Oleandra en George verblijft sinds de aankoop regelmatig in het dorp. Zijn huis, direct aan het Comomeer gelegen, naast een kleine haven, is een ware trekpleister geworden.

Villa Oleandra George Clooney - Comomeer

Regelmatig duiken er geruchten op dat hij de Villa zou willen verkopen. Tot op heden echter is Villa Oleandra nog altijd in bezit van George Clooney.

Piramide di Laglio

De piramide van Laglio staat op het kerkhof. Het is een grafmonument uit de 19e eeuw van Joseph Frank. De piramide is 20 meter hoog.

Il buco dell’orso

Op een hoogte van 670 meter (400 meter boven het Comomeer) in het gehucht Torriggia (gemeente Laglio) vind je de grot: il buco dell’orso. De grot is enkele honderd meters diep en heeft een ondergronds meer. De grot is vernoemd naar de vele botten die in de grot zijn gevonden, o.a. van beren.

Voordat je de grot gaat bezoeken kun je het beste eerst langs het gemeentehuis van Laglio gaan. Zij doen het onderhoud aan de grot en kunnen de openingstijden en een routekaart geven.

Foto's

Nieuws

Goedkoop naar Milaan vliegen met KLM

Amsterdam | Vanaf donderdag 6 september 2018 starten de KLM Werelddeal weken …

Miss Camping & Beerpong toernooi

Domaso | Op 21 en 22 juli wordt in Domaso het populaire …

Aardverschuiving bij Gallivaggio SS36

Gallivaggio | Op 29 mei is een deel van een berg bij Gallivaggio …

Meer nieuws