Argegno

Argegno aan het Comomeer

Argegno is een klein dorpje, ongeveer 15 km ten noorden van Como, direct gelegen aan het Comomeer. Het dorp wordt gesplitst door de rivier de Telo. Een mooie oude stenen brug verbindt de twee delen met elkaar.

Argegno heeft een oud dorpscentrum waar de stenen huizen dicht tegen elkaar aan gebouwd zijn. Het nieuwe deel van Argegno ligt tegen de helling en biedt een panoramisch uitzicht. Het dorp stamt uit de Romeinse tijd en is vernoemd naar de Romeinse: Publio Cesio Archigene.

Het grootste gebouw van het dorp is het heiligdom van Sant Anna, die gebouwd werd in de 17de eeuw.

Kabelbaan naar Pigra

Vanaf Argegno kun je met een kabelbaan naar Pigra (850 meter), een dorpje bovenop de berg. De kabelbaantocht duurt ongeveer 5 minuten en overbrugt 540 meter. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op o.a. Isola Comacina en Bellagio. Als je toch in Pigra bent, bezoek dan zeker het Oratorium van San Rocco.

Uitzicht op het Comomeer vanaf Pigra

Voor mountainbike liefhebbers is het mogelijk om de mountainbike mee naar boven te nemen.

Je kunt ook met de auto naar Pigra. Deze route loopt door de Valle d’Intelvi en heeft diverse haarspeldbochten. De route door de Valle d’Intelvi gaat naar het meer van Lugano.

Toerisme in Argegno

De rondvaartboot vertrekt ook vanaf Argegno. Daarnaast ligt de plaats op slechts korte afstand van zowel Como als Menaggio waardoor het een ideaal uitgangspunt is voor je vakantie.

Op maandag ochtend is er een markt. Er is een boulevard en een plein met diverse restaurants en barretjes. Een supermarkt vind je in de naastgelegen plaats Lenno.

Door de ligging op de helling en de kabelbaan naar Pigra is het dorp ook ideaal voor de wandelaar en fiets liefhebber.

Foto's

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws