Menaggio

Menaggio aan het Comomeer

Een van de populairste plaatsen aan het Comomeer is Menaggio. Naast de centrale ligging door een verbinding met Como, Lugano en het Noorden van het Comomeer, heeft het dorp een prachtige boulevard en vele gezellige terrasjes. Het oude dorpscentrum ligt wat hoger gelegen en kenmerkt zich door de kleine steegjes.

Vanaf de boulevard vertrekt ook de rondvaartboot en de sneldienst naar diverse andere toeristische oorden rond het meer, zoals Bellagio, Como en Varenna.

Menaggio Comomeer centrum

Bezienswaardigheden Menaggio

Villa Mylius Vigoni
Maar Menaggio heeft meer te bieden dan alleen de oever van het Comomeer! In het binnenste gedeelte van de stad bevinden zich de villa’s. Een van de historische villa’s van het Comomeer, Villa Mylius Vigoni in het gehucht Loveno, is zeker een bezoek waard. De villa is momenteel de thuisbasis van het Centro Italo-Tedesco en biedt onderdak aan conferenties, seminars en evenementen. Het park van de villa kan door het publiek worden bezocht, maar alleen op donderdagmiddag en op afspraak.

Oude Strada Regina
Als je van wandelen houdt, kun je in Menaggio wandelen langs de oude Strada Regina, die dateert uit de Romeinse tijd. Dit was in het verleden een zeer belangrijke verbindingsweg tussen Como en de Alpenpassen.
Vanuit Menaggio kom je in het gehucht Nobiallo, waar je de 23e eeuwse scheve klokkentoren van de kerk van S. Bartolomeo en S. Nicolao kunt bewonderen.

Crocetta berg
Vanuit het gehucht Croce kun je naar de berg Crocetta (op 500 m hoogte) lopen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Comomeer. De wandeling is goed te doen en duurt ongeveer een half uur. Ook vind je hier overblijfselen en loopgraven van de Cadorna-linie, de verdedigingslinie vanuit de Eerste Wereldoorlog.

Wandel tips voor Menaggio

Als je in Menaggio bent en je houdt van wandelen, maak dan zeker de wandeling naar Monte Bregagno.

Ook is een bezoek aan Rifugio Menaggio zeker de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat dat Rifugio vanaf eind oktober gesloten is. Let op dat je geld moet betalen om de weg omhoog te mogen rijden. Je kunt bij de plaatselijke bar een ticket halen.

De wandeling bij de Rifugio Menaggio naar Monte Grona is zeker de moeite waard. Je hebt fantastische uitzichten over het Comomeer en de omliggende bergen. Rifugio Menaggio ligt op een hoogte van 1383 m.

Evenementen in Menaggio

  • Elke tweede en vierde vrijdag van de maand is het markt in Menaggio.
  • Vuurwerk show halverwege augustus.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws