Domaso

Domaso ligt in het noorden, direct aan het Comomeer. De omliggende plaatsen zijn Gravedona, Vercana en Gera Lario. Recht tegenover, aan de andere kant van het meer, ligt Colico. Domaso telt zo’n 1500 inwoners. In de zomer komen er veel toeristen naar Domaso.

Het oude dorp

Het oude gedeelte van het dorp, langs de hoofdweg Via Regina, is bijzonder opgebouwd. Het oude dorp kenmerkt zich door steile straatjes en doorgangen met bogen. De huizen hebben vaak op de bovenste verdieping een open stuk met uitzicht op het meer. Andere opvallende dingen in het oude dorp zijn fresco’s, stenen deuren en wapenschilden.

Domaso centrum oude haven

Sommige gevels van huizen zijn bijzonder gedecoreerd, zoals in een zijstraat van Via Miscaslano, waar op het voormalige nummer 122 nog enkele oude 15de eeuwse fresco’s van heilige onderwerpen te zien zijn.

Villa’s in Domaso

In Domaso staat de 18-eeuwse Villa Camilla. Deze villa was eerst van de familie Sebregondi en later van de Engelsen Hill. Vandaag de dag dient de villa als administratie kantoor van de gemeente. De binnenkant van de villa is gedecoreerd met fresco’s en de villa is omgeven door een tuin met camelia’s. In de zomer worden er vaak diverse evenementen bij de villa georganiseerd, zoals kinderdisco’s en muziekavonden.

Bezienswaardigheden in Domaso

  • Chiesa di San Bartolomeo, kerk uit 1247, wordt in vele oude documenten genoemd. In de kerk zijn mooie fresco’s en kapellen te vinden.
  • Chiesa di San Giovanni Battista. Deze kerk, nu een ruïne, was onderdeel van een klooster gesticht door Giovanni da Meda in 1160 en is in de 15de eeuw gerenoveerd. De kerk heeft nog steeds sporen van 16de eeuwse fresco’s.
  • Villa Camilla. Villa uit de 18e eeuw met mooie tuin met camelia’s.

Strand & vakantie in Domaso

Domaso is de plek voor kampeerders aan het Comomeer. Het dorp telt zo’n 12 campings. De campings zijn allemaal betrekkelijk klein en zo zeer overzichtelijk. Alle campings bieden direct toegang tot het meer.

Strand Domaso

Naast campings, vind je in Domaso ook appartementen en een hotel. Daarnaast biedt het dorp voldoende restaurants om heerlijk uit eten te gaan. Vergeet niet ook dé wijn van het Comomeer te kopen: Domasino wijn!

Activiteiten dichtbij Domaso

Bezienswaardigheden dichtbij Domaso

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws