Bellano

Bellano ligt in de provincie Lecco aan de oostzijde van het Comomeer. Ten noorden van Bellano ligt de plaats Dervio. Door het dorp loopt de rivier de Pioverna, beter bekend als de kloof van Bellano (Orrido di Bellano) en tevens een interessante bezienswaardigheid van de plaats.

Het oude dorpscentrum

In Bellano kun je heerlijk langs de boulevard en het vissershaventje wandelen. Vanuit hier kom je in het oude dorpscentrum met kleine straatjes waar bijna geen licht komt, middeleeuwse huizen, 18e eeuwse bogen en binnenplaatsen in Barok stijl. In het centrum van het oude dorpscentrum staat de 14de eeuwse kerk Santi Nazzaro e Celsio met haar prachtige fresco’s.

Haven Bellano Comomeer

Orrido di Bellano

Vanaf het oude stadscentrum naar boven gelopen, kom je bij de kloof van de rivier de Pioverna: de Orrido di Bellano. De Orrido is meer dan 15 miljoen jaar geleden gevormd en is tegenwoordig te bezichtigen vanaf diverse loopbruggen door de kloof. Vroeger werd de kracht van het water gebruikt voor de vervaardiging van ijzer.

Huilende Maria

Vanuit Bellano, op ongeveer 3 km, ligt het gehucht Lezzeno waar waar het heiligdom van ‘de tranen van Maria’ staat. Dit gebouw is tussen de 17e en 18e eeuw gebouwd op de plaats die verbonden is met het wonder van Maria die bloed huilt.

Nieuws

Noodweer bij het Comomeer

Dervio, Como & Valtellina | De afgelopen dagen heeft het flink gestormd bij het Comomeer …

Frecce tricolori bij Comomeer & Gardameer

Comomeer | Elk jaar organiseert de Italiaanse 'Aeronautica militare' diverse vliegshows met …

Parkeren in Colico, de tarieven van 2019

Colico | In 2019 is het dagtarief van het parkeren van je …

Meer nieuws