Bellano

Bellano, aan het Comomeer

Bellano ligt in de provincie Lecco aan de oostzijde van het Comomeer. Ten noorden van Bellano ligt de plaats Dervio. Door het dorp loopt de rivier de Pioverna, beter bekend als de kloof van Bellano (Orrido di Bellano) en tevens een interessante bezienswaardigheid van de plaats.

Het oude dorpscentrum

In Bellano kun je heerlijk langs de boulevard en het vissershaventje wandelen. Vanuit hier kom je in het oude dorpscentrum met kleine straatjes waar bijna geen licht komt, middeleeuwse huizen, 18e eeuwse bogen en binnenplaatsen in Barok stijl. In het centrum van het oude dorpscentrum staat de 14de eeuwse kerk Santi Nazzaro e Celsio met haar prachtige fresco’s.

Haven Bellano Comomeer

Orrido di Bellano

Vanaf het oude stadscentrum naar boven gelopen, kom je bij de kloof van de rivier de Pioverna: de Orrido di Bellano. De Orrido is meer dan 15 miljoen jaar geleden gevormd en is tegenwoordig te bezichtigen vanaf diverse loopbruggen door de kloof. Vroeger werd de kracht van het water gebruikt voor de vervaardiging van ijzer.

Huilende Maria

Vanuit Bellano, op ongeveer 3 km, ligt het gehucht Lezzeno waar waar het heiligdom van ‘de tranen van Maria’ staat. Dit gebouw is tussen de 17e en 18e eeuw gebouwd op de plaats die verbonden is met het wonder van Maria die bloed huilt.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws