Autobahnvignet Oostenrijk

Oostenrijk kent een aparte autobahnvignetten voor auto’s en een voor motoren. Het niet hebben van een vignet kan een boete van minimaal € 120,00 opleveren.

Geldigheid autobahnvignet Oostenrijk auto

Vignet Oostenrijk 2016De geldigheid van het vignet van Oostenrijk is afhankelijk van het type vignet die je koopt. Voor de auto kun je de volgende vignetten kopen:

  • 10-daags vignet
  • 2 maanden vignet
  • 1 jaar vignet

Het jaar vignet van Oostenrijk is al geldig vanaf december van het jaar ervoor en t/m januari van het jaar erna. Dit betekent dat het autobahnvignet van 2019 van Oostenrijk dus geldig is van 1 december 2018 t/m 31 januari 2020.

Geldigheid autobahnvignet Oostenrijk motor

Voor de motor kun je de volgende vignetten kopen:

  • 10-daags vignet
  • 2 maanden vignet

Eerder was er ook nog een dagkaart, deze is echter afgeschaft.

Waar moet het vignet voor Oostenrijk geplakt worden?

Het autobahnvignet voor Oostenrijk moet aan de bestuurderskant boven of onder, op de voorruit geplakt worden. Bij een motor moet het vignet goed zichtbaar zijn en kan het vignet geplakt worden op het windscherm, de tank of de kuip.

Let op: Er mogen maximaal 2 Oostenrijkse vignetten op de voorruiten zitten. Zorg dus altijd dat je het oude vignet van je autoraam verwijderd. Er wordt langs snelwegen met camera’s gecontroleerd of de auto voorzien is van een autobahnvignet. Zorg dus dat je deze goed zichtbaar en volgens de regels op je voertuig bevestigd hebt!

Vignet Oostenrijk kopen

Je kunt het vignet voor Oostenrijk bij de grens van Oostenrijk kopen. Ook is het vignet verkrijgbaar bij postkantoren en tankstations in de buurt van de Oostenrijkse grens en kun je deze kopen bij de ADAC.

Wil je hier onderweg niet meer mee zitten, dan kun je het autobahnvignet alvast in Nederland online kopen. Dit kan eenvoudig via de ANWB.

Prijs vignet Oostenrijk auto

Dit zijn de actuele kosten (2019) van het vignet voor Oostenrijk voor de auto*:

  • 10-daags vignet Oostenrijk: € 12,15
  • 2-maanden vignet Oostenrijk: € 29,75
  • 1 jaar vignet Oostenrijk: € 92,15

*Prijzen inclusief administratie en verzendkosten bij de ANWB. Koop je het vignet in de ANWB winkel, dan bespaar je ongeveer € 1,00 aan verzendkosten.

Prijs vignet Oostenrijk motor

Voor een motor zijn dit de prijzen (2019) van het vignet*:

  • 10 dagen vignet Oostenrijk: € 8,25
  • 2 maanden vignet Oostenrijk: € 16,35

*Prijzen inclusief administratie en verzendkosten bij de ANWB. Koop je het vignet in de ANWB winkel, dan bespaar je ongeveer € 1,00 aan verzendkosten.

Reis je door Zwitserland naar Italië in plaats van door Oostenrijk, dan heb je een autobahnvignet voor Zwitserland nodig!

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws