Betalen in Italië

Als je naar Italië op vakantie gaat, kun je gewoon met de euro betalen.

Geld pinnen in Italië

In Italië zijn voldoende pinautomaten (bancomat) aanwezig, waar je geld kunt pinnen. Bij een pinautomaat geldt vaak wel een limiet per dag. Daarnaast kun je meestal ook maar 1 of 2 keer per dag geld opnemen. Soms komt het voor dat in het weekend een pinautomaat leeg is, houd hier rekening mee (schijnt voornamelijk op Sicilië wel voor te komen).

Pinnen Italië - Bancomat

Geld opnemen bij een pinautomaat is over het algemeen gratis (kijk naar de voorwaarden van je Nederlandse bank).

Betalen met creditcard in Italië

Over het algemeen kun je in alle hotels, benzinestations, restaurants en winkels met een creditcard betalen. Zowel Mastercard als Visa zijn geaccepteerd. Het is ook mogelijk om geld te pinnen met je creditcard, hier betaal je vaak wel extra kosten voor (afhankelijk van je type creditcard en bank)!

Heb je nog geen creditcard, dan is het aan te raden om er een aan te schaffen. Zo kun je vrijwel altijd betalen. Daarnaast is het hebben van een creditcard noodzakelijk om bijvoorbeeld een auto te huren of bij het boeken van een hotel via het internet. Je kunt o.a de volgende creditcards aanvragen:

De meest geaccepteerde creditcard is VISA. Ons advies is dan ook om een VISA kaart aan te vragen. (Let op: geld lenen kost geld! – dit geldt dus ook bij creditcards!)

Visa_300x250

Fooi betalen in Italië

In restaurants betaal je vaak al “coperto” kosten op je rekening. Dit zijn kosten die gerekend worden voor het gebruik van het bestek, de tafelaankleding en soms ook de bediening. Echter is het wel normaal om ook nog een fooi te betalen wanneer je tevreden bent. 10% Fooi is gebruikelijk.

Vraag altijd een bon bij betaling!

Zorg altijd dat je het bonnetje meeneemt als je ergens iets koopt, of ergens gegeten hebt. De Italiaanse belastingpolitie controleert namelijk regelmatig op zwartbetalers. Wordt je ergens korting aangeboden als je geen bon hoeft, kijk dan goed uit! Je bent zelf namelijk ook strafbaar als je gepakt wordt!

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws