Pollo alla cacciatora

Een eenvoudig, maar zeer smakelijk Italiaans gerecht met kip, groenten en tomatensaus. Favoriet voor zowel volwassenen als kinderen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 winterpeen of 2 wortels
  • 3 stengels bleeksellerij
  • 1 kleine ui
  • 300 gram tomatensaus met blokjes tomaten

  • 1 groot glas rode wijn
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • zout
  • peper

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes. Hak de winterpeen, bleeksellerij en ui fijn. (Zelf gebruik ik daar een kleine keukenmachine voor, zodat het mooi fijne stukjes worden)

Koken

Doe een beetje olijfolie in een hapjes pan en bak hierin de kipfilet gaar. Zodra de kipfilet gaar is, voeg je het mengsel van winterpeen, bleeksellerij en ui toe en laat dit zo’n 5 minuten mee garen. (Af en toe roeren!) Wanneer het mengsel mooi is mee gebakken, voeg je de rode wijn toe. Laat de wijn wat intrekken in de kip en de groenten en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Breng dit langzaam aan de kook en voeg vervolgens naar smaak een klein takje rozemarijn toe (let op: als het gerecht klaar is, moet je deze wel weer uit het gerecht halen), zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat alles (op laag vuur) 30 minuten zachtjes koken (af en toe doorroeren).

Wanneer het gerecht te droog dreigt te worden, kun je wat warm water of naar smaak bouillion toevoegen. Voor het opdienen adviseer ik je de rozemarijn uit het gerecht te halen.

Tip

Smaakt heerlijk bij aardappeltjes uit de oven en aardappelpuree.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws