Uitgaan

Uitgaan aan het Comomeer is anders dan uitgaan in een van de steden in Nederland. Aan het Comomeer zul je meer kroegen en bars vinden, dan echte discotheken. De Italianen zelf zijn dan ook vaak te vinden in de plaatselijke bar of kroeg. Wanneer zij een keer echt op stap gaan, moeten ze de auto pakken om bij een discotheek te komen.

Hieronder een paar leuke uitgaansgelegenheden aan of dichtbij het Comomeer:

Café Flambé

Dit is een cocktailbar in Domaso. Je hebt hier een binnenzaal met grote bar, zitplaatsen, een pooltafel en twee gokkasten staan. Buiten heb je aan twee zijden een ruim terras met een buiten bar.

In de zomer vind je hier veel toeristen die op een van de campings in Domaso verblijven. Echter komt ook de plaatselijke jeugd hier graag. Ook worden hier regelmatig thema avonden georganiseerd met live muziek.

Een cocktail kost hier € 6,-. De meest gedronken cocktails door buitenlanders zijn: Moijito, Sex on the beach en de Irish Strawberry (Soort van alcoholische aardbeien milkshake).

Locatie: Domaso
Openingstijden: 21.00 uur – 02.00 uur
Opensdagen zomers: elke dag
Openingsdagen winter: donderdag t/m zondag

Lido di Lenno

In Lenno vind je een discotheek direct aan het Comomeer: Lido di Lenno. Deze discotheek is gratis toegankelijk. De muziek wordt in een binnenzaal gedraaid, waar ook direct een dansvloer is. Ook de bar staat binnen. De discotheek beschikt ook over een ruim strand, waar je heerlijk kunt genieten van de muziek. Een perfecte locatie voor een mooie avond stappen.

Wil je een indruk van deze discotheek, kijk dan op hun eigen website: http://www.lidodilenno.com

Vogue Clubb

Discotheek Vogue Clubb vind je in Rogolo aan de Via Stazione 11. De discotheek is op vrijdag en zaterdag avond van 23.00 tot 04.00 uur geopend. Deze discotheek heeft een binnenzaal met verschillende verhogingen en een kleine dansvloer.

Locatie: Via stazione, 11 in Rogolo
Openingstijden: 23.00 uur – 04.00 uur
Openingsdagen: vrijdag en zaterdag
Link facebookpagina: https://www.facebook.com/vogue.clubb

Verve

Nightclub Verve is een discotheek waar veel jongeren uit de omgeving van Morbegno en het noorden van het Comomeer heen gaan. Er wordt de nieuwste muziek gedraaid en er hangt een leuke sfeer. De discotheek is niet erg groot. Er is een ruim terras naast de discotheek waar je even frisse lucht kunt halen, of een sigaretje kunt roken.

Locatie: Via alla stazione, 12 in Traona
Openingstijden: 22.00 uur – 04.00 uur
Openingsdagen: vrijdag en zaterdag
Link facebookpagina: https://www.facebook.com/thisisclubverve

Villa Camilla

In de zomermaanden (juli & augustus) wordt er bij Villa Camilla in Domaso op elke woensdag avond een disco onder de sterren gehouden: Discotheca sotto le stelle. Vanaf 21.00 begint de disco met ‘baby dance’ voor de kinderen. Om 22.00 begint de echte disco party voor de jeugd. Er is altijd vrij toegang tot deze disco avonden. Met slecht weer (regen) wordt de avond verplaatst naar de donderdag.

Locatie: Domaso
Openingstijden: 21.00 uur – 01.00 uur
Openingsdagen: elke woensdag in de maanden juli en augustus

Moregallo

Deze discotheek is enkel in de zomermaanden geopend. Op donderdag, vrijdag en zaterdag avond wordt hier commerciële house muziek gedraaid. Naast de discotheek is er ook een restaurant aanwezig. Je kunt hier zowel menu’s als alla carte eten. Ook hebben ze pizza.

Locatie: Via Moregallo, 14 in Località Moregallo (De straat richting Bellagio)
Openingstijden: 23.00 uur – 03.00 uur
Openingsdagen: donderdag, vrijdag en zaterdag (enkel in de zomer!)

Orsa Maggiore

Deze discotheek bestaat uit twee zalen en ligt direct aan het Comomeer. De discotheek is enkel in de zomer maanden geopend. Er wordt op vrijdag en zondag latino americano muziek gedraaid. Op de andere dagen wordt er verschillende muziek in de verschillende zalen gedraaid. Naast de discotheek is er ook een restaurant.

Locatie: Via Lungo Lario Piave, 5 in Lecco
Openingsdagen: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Entree: Na 23.00 wordt er altijd entree geld gevraagd. Dit bedrag gaat van € 10 tot € 15,00 voor mannen en voor de vrouwen van € 10,00 tot € 13,00
Link naar de website: http://www.orsamaggiorediscoclub.it/

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws