Lago di Mezzola

Het Lago di Mezzola ligt aan het noorden van het Comomeer. Het meer is per boot te bereiken via de rivier de Mera, welke aan de westzijde van het natuurreservaat Pian di Spagna loopt.

Vroeger werd het Lago di Mezzola het Lago di Chiavenna genoemd.

Fauna Lago di Mezzola

In het Lago di Mezzola zwemmen verschillende vissoorten, zoals meerforel, witvis, snoek, baars, zonnebaars, voorn, karper, paling en snoekbaars. (Lees hier meer over vissen in het Comomeer)

Daarnaast staat het meer bekend om de vele watervogels en kustvogels die hier aan de oevers en bij het riet verblijven. Liefhebbers van vogels kijken, zijn hier dus aan het juiste adres!

Lago di Mezzola bezoeken

Het mooiste is om met de boot naar het meer te gaan. De rivier de Mera en het Lago di Mezzola vallen onder het natuurgebied van Pian di Spagna. Het is hier dan ook enkel toegestaan om langzaam te varen!

Lago di Mezzola

Wanneer je met de boot naar het meer gaat, kun je even aanleggen bij een klein strandje bij een waterval die uitmondt in het meer. In de zomer zitten hier regelmatig families die hier genieten van de verkoeling van de waterval en bbqen op het strandje.

Ook kun je een kano huren in Gera Lario en dan de rivier op kanoën en zo uit komen bij het Lago di Mezzola. Let op dat je hier wel een dag voor moet uittrekken!

Wil je het Lago di Mezzola van boven zien? Ga dan de wandeling langs het treinspoor doen: “Il tracciolino“. Een leuke wandeling (ook met kinderen!), met prachtige uitzichten!

Nieuws

Goedkoop naar Milaan vliegen met KLM

Amsterdam | Vanaf donderdag 6 september 2018 starten de KLM Werelddeal weken …

Miss Camping & Beerpong toernooi

Domaso | Op 21 en 22 juli wordt in Domaso het populaire …

Aardverschuiving bij Gallivaggio SS36

Gallivaggio | Op 29 mei is een deel van een berg bij Gallivaggio …

Meer nieuws