Isola Comacina

Het Comomeer telt slechts één eiland: Isola Comacina, gelegen tegenover Ossuccio op ongeveer 100 meter van de kade. Het eiland heeft een oppervlakte van 7,5 hectaren, een omtrek van 2 km en is 600 meter lang en 200 meter breed.

Avond bij Isola Comacina

Geschiedenis

De oude eigenaar, Giuseppe Caprani, heeft het eiland geschonken aan Koning Albert I van België, die het eiland vervolgens weer schonk aan de Italiaanse staat. De Italiaanse staat heeft het eiland verkocht aan de voorzitter van de kunstacademie in Brera met het doel dat er een dorp en een hotel voor kunstenaars zou komen. Momenteel is het eiland eigendom van de Academie Belle Arti in Brera (Milaan).

Naast enkele recentelijk gebouwde gebouwen, is het enige nog intacte gebouw de barokke kerk van San Giovanni. Naast deze kerk zijn er nog resten te zien van de Sant’Eufemia kerk uit de elfde eeuw. Ook zijn er nog resten van de Santa Maria del Portico (twaalfde eeuw), de San Pietro in Castello en de Santi Faustino, te zien op het eiland.

Het eiland zelf heeft een glorieuze en tragische geschiedenis waarin het diverse malen compleet verwoest werd en de bewoners moesten vluchten naar o.a. Varenna.

Vuurwerk show

Elk jaar, op de zondag het dichtste bij 24 juni, wordt het traditionele feest van San Giovanni gevierd. Een traditie is de spectaculaire vuurwerkshow op het meer.

Vuurwerk Isola Comacina

Isola Comacina bezoeken

Van 15 maart tot 31 oktober is het eiland dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. In juli en augustus is het eiland tot 18.30 uur te bezoeken.

Entree

Om het eiland te bezichtigen dient een entreekaartje gekocht te worden. Dit kaartje geeft toegang tot het eiland en het museum met historische opgravingen afkomstig van het eiland.

  • Volwassenen – € 6,00
  • Kinderen ( 6 – 14 jaar) – € 3,50
  • Kinderen ( 0 – 5 jaar) – gratis
  • Ouderen – € 5,00
  • Studenten – € 5,00

Voor groepen gelden er speciale tarieven. Daarnaast zijn er ook familie-tickets:

  • 2 volwassenen + 2 kinderen – € 15,00
  • 2 volwassenen + 3 kinderen – € 17,00

Vervoer

Vanaf Ossuccio vaart dagelijks (tussen 15 maart en 31 oktober 2013) een taxiboot die je van en naar het eiland brengt. De taxiboot vertrekt vanaf het museum Archeologico Antiquarium aan de Via Somalvico.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws