Vuurwerk Isola Comacina

Ossuccio | Elk jaar wordt eind juni een groot feest gehouden in Ossuccio: La festa di San Giovanni. Op zaterdag avond wordt er een groot vuurwerkspectakel gehouden. Dit begint rond 22.30 uur en is prachtig te zien vanaf het water, of vanaf de kade bij Ossuccio.

Bij de vuurwerkshow wordt het vuurwerk vanaf Isola Comacina afgeschoten. Hierbij wordt het hele eiland verlicht. Wanneer je bij het Comomeer bent rond deze dagen, ga dan zeker naar dit spektakel. Het is een vuurwerkshow om nooit te vergeten!

Tijd: 22.30 uur
Datum: 22 juni 2019

Parkeren

De straat wordt vanaf 19.00 uur ’s avonds afgesloten. Wij raden dan ook aan om hier voor 19.00 te zijn, zodat U nog een parkeerplaats kunt zoeken. Houd er echter rekening mee, dat de straten pas na het vuurwerkspektakel weer geopend worden en er dan lange rijen auto’s zijn.

Ook kun je even voor Ossuccio parkeren. Echter moet je dan wel 1 a 2 km lopen. Daarnaast rijdt er een treintje vanaf Menaggio naar Ossuccio. Je kunt dus ook je auto in Menaggio parkeren en dan met het treintje verder reizen. Er zijn veel mensen die dit doen, dus de terugreis is het wel enorm dringen!

Vanaf waar kun je het beste kijken?

Het mooiste is natuurlijk vanaf het Comomeer. Je zult dan zelf een boot tot je beschikking moeten hebben, gezien verhuurbedrijven hun boten ’s avonds niet verhuren.

Ga je het vuurwerk vanaf de kade bekijken, dan kun je net boven de doorgaande weg van Ossuccio plaats nemen op een groot grasveld vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Mensen gaan hier al vroeg op de dag liggen, dus zorg dat je er op tijd bent! Advies: neem drinken/eten, handdoeken (om op te zitten) en anti-muggen spul mee en kleed je goed aan, ’s avonds kan het frisser worden!

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws