Comomeer | Sinds begin 2017 zijn er diverse wijzigingen rond de wegen bij het Comomeer. Zo zijn er flitspalen geplaatst, zijn snelheidslimieten aangepast en zijn er rotondes bij gekomen. Hierbij een korte update!

Flitspalen & snelheidslimiet SS36 Colico – Lecco
Sinds begin juni staan er flitspalen op de SS36 tussen Colico en Lecco. Zowel in zuidelijke als in noordelijke richting kom je 2 flitspalen tegen.
Daarnaast is de snelheidslimiet aangepast van 100 km/uur naar 90 km/uur. (Let op: je TomTom zal dit nog niet aangeven) De snelheidslimiet is verlaagd wegens de ‘slechte’ staat van de weg.

Als je van Colico naar Lecco rijdt staan de flitspalen bij Lierna en bij Mandello. Rijd je naar het noorden, van Lecco naar Colico, dan staan de flitspalen bij het benzinestation ter hoogte van Mandello en bij Piona net uit de tunnel.

Het is dus opletten wanneer je hier rijdt… een bekeuring is zonde van je vakantie!

Nieuwe rotonde bij Ponte del Passo
Tevens is er sinds begin 2017 een nieuwe rotonde gekomen bij de brug “Ponte del Passo” tussen Sorico en Pian di Spagna. De rotonde bevindt zich direct na de brug wanneer je vanuit de richting Domaso / Gera Lario komt. Let dus op dat het verkeer hier nu plots stil kan staan eenmaal over de brug!

Flitspaal Gandria
Ook in Zwitserland, vlakbij de grens met Italië is een nieuwe flitspaal geplaatst. De flitspaal zou aan het begin van Gandria staan. Rijd je dus via de Gotthardtunnel en Lugano naar het Comomeer, let dan op deze nieuwe flitspaal!

Flitspaal Balerna (Chiasso)
Al een langere tijd staat er een flitspaal bij Balerna, op de A2 richting Chiasso. Deze flitspaal levert Zwitserland zo’n 10 miljoen Zwitserse Frank op per jaar!

Wil je meer informatie over hoe je het beste naar het Comomeer kunt rijden? Lees dan onze reistips naar het Comomeer!
Onderwerpen binnen dit artikel