Varenna voorjaar Comomeer

Comomeer | De campings aan het Comomeer zijn weer open sinds de Paasdagen en daarmee is het vakantieseizoen voor 2017 dan ook weer begonnen. Heb jij jouw vakantie aan het Comomeer al geboekt?

Het voorjaar is uitstekend om het Comomeer te ontdekken. De bloemen staan dan prachtig in bloei en de bergen zijn mooi groen. Daarnaast zijn de prijzen van appartementen en hotels laag en is het weer vaak heerlijk!

Tuin Villa Carlotta

Lang weekend Comomeer

Zelf ga ik graag een lang weekend naar het Comomeer. Pasen, maar ook Koningsdag, Hemelvaart & Pinksteren zijn ideale momenten om hier een lang weekend op vakantie te gaan.

  • Koningsdag: 27 april 2017
  • Hemelvaart: 25 mei 2017
  • Pinksteren: 5 juni 2017

Mijn voorkeur gaat dan uit om op woensdag avond te gaan rijden, zodat we daar op donderdag ochtend vroeg zijn. Zo heb ik dan 3 dagen om van het Comomeer te genieten om vervolgens zondags weer terug te rijden. Kortom, deze feestdagen zijn ideaal voor een lang weekend Comomeer!

Wil je tips voor wat je bij het Comomeer kunt doen in het voorjaar? Lees dan de vorige blogpost over voorjaar bij het Comomeer!

Het Comomeer op rijafstand van Nederland

Het voordeel van het Comomeer is dat het op rijafstand van Nederland ligt. Vanuit Groningen kun je in ongeveer 11 uur bij het meer zijn en vanuit Utrecht in ongeveer 10,5 uur. Kortom, het is in 1 dag te doen wanneer je met iemand anders kunt afwisselen qua rijden.

Hoe rijd je naar het Comomeer?

Splügenpas

Je kunt via verschillende routes bij het Lago di Como komen. De meeste mensen rijden via de Gotthardtunnel. Echter kun je ook via een bergpas naar het meer rijden.

De Splügenpas is een goed alternatief en tevens een prachtige route. De Splügenpas is inmiddels weer geopend en dat betekent dat je vanaf nu ook weer via deze bergpas naar het Comomeer kunt rijden. De Gotthardpas is momenteel nog wel gesloten.

Wanneer ga jij naar het Comomeer op vakantie?
Onderwerpen binnen dit artikel