Tuin Villa Carlotta - Comomeer

Comomeer | Het voorjaar is een prachtige tijd om het Comomeer te ontdekken. De temperatuur is aangenaam en de bomen en bloemen beginnen allemaal net te bloeien.

De campings bij het Comomeer gaan met de Pasen weer open. Pasen valt dit jaar (2017) op 16 & 17 april. Dit betekent dat vanaf half april het vakantieseizoen aan het Comomeer weer begint!

5 Tips voor het voorjaar bij het Comomeer

Tuin Villa Carlotta Tremezzo
Bellagio Comomeer
Panoramisch uitzicht vanuit Pigra op het Comomeer
Varenna voorjaar Comomeer
Uitzicht Casetllo di Vezio

Ontdek wat je allemaal kunt doen in het voorjaar:

1. Bezoek Villa Carlotta
Villa Carlotta staat in Tremezzo, halverwege het Comomeer. In het voorjaar staat deze 8 hectaren grote tuin prachtig in bloei. Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht op het Comomeer.

Lees meer over Villa Carlotta >

2. Ga naar Bellagio
Bellagio staat bekend als de parel van het Comomeer. In het hoogseizoen wordt de plaats druk bezocht door de vele toeristen. Perfect dus om in het voorjaar naar Bellagio te gaan!

Lees meer over Bellagio >

3. Met de kabelbaan naar Pigra
Pigra ligt boven Argegno en is met de kabelbaan te bereiken. Vanuit Pigra kun je een leuke wandeling maken en heb je een adembenemend uitzicht over het Comomeer.

Lees meer over de kabelbaar naar Pigra >

4. Ontdek Varenna
Varenna is een schildersachtig plaatsje aan het Comomeer. Varenna heeft een mooi wandelpad langs het meer lopen, waar je in het voorjaar prachtig kunt wandelen. De bomen en bloemen staan dan volop in bloei, waardoor het kleurrijke dorp nog mooier uitkomt met al dat groen!

Lees meer over Varenna >

5. Castello di Vezio
Het mooiste kasteel van het Comomeer staat boven Varenna, in Perledo. Bij het kasteel ligt een mooie boomgaard met olijfbomen. Het voorjaar is een ideaal moment om het kasteel te bezoeken. De bloemen en bomen staan in bloei en je hebt een fantastisch uitzicht op het Comomeer en de omliggende bergen.

Lees meer over Castello di Vezio >

Meer tips?

Welke van deze 5 tips spreekt jou het meeste aan? Heb jij nog een andere tip? Laat het ons weten in een reactie en help andere Comomeerfans!