Colico | Houd jij wel van een wijntje drinken? Dan is het event “Colico in Cantina” zeker iets voor jou! 3 Dagen lang kun jij verschillende wijnkelders bezoeken, die anders gesloten zijn voor publiek. En in deze wijnkelders kun je diverse wijnen proeven!

Colico in Cantina 2017

6de Editie Colico in Cantina

Dit jaar wordt alweer de 6de editie gehouden van “Colico in Cantina”. Je kunt de wijnkelders op de volgende data bezoeken:

  • 17 juni 2017
  • 23 juni 2017
  • 24 juni 2017

De ‘open wijnkelders’ worden gehouden in Villatico, een plaatsje vlakbij Colico. Tijdens deze dagen kun je diverse lokale producten proeven onder het genot van diverse wijnen uit de regio. Of je kunt kiezen voor het proeven van diverse Italiaanse wijnen & producten.

De wijnroutes

Er zijn twee routes die je kunt lopen:

  • Percorso Territorio – lokale producten & wijnen
  • Percorso Italia – Italiaanse producten & wijnen
Locatie Colico in Cantina

De wijnkelders bevinden zich allen in het oude centrum van Villatico, een plaatsje net boven Colico. De wijnkelders zijn geopend van 18.00 uur tot 24.00 uur.

Entree Colico in Cantina

Om de wijnkelder te bezoeken, moet je een pas kopen. Dit is een soort strippenkaart, waarbij je tevens een wijnglas krijgt. Het glas wordt steeds gevuld met de wijn die je in de wijnkelders kunt proeven. De pas kost € 14,00 en is te koop op het plein bij de kerk in Villatico tijdens de dagen van het event.

Ook kun je de pas in de voorverkoop kopen bij “l’ufficio turistico di Colico’ (Het toeristenbureau in Colico) in Via Pontile 7. Deze is geopend op maandag van 16.00 uur tot 19.00 uur. Van dinsdag t/m zaterdag van 09.30 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 09.30 uur tot 12.30 uur.

Meer informatie omtrent dit event kun je vinden op de Facebook pagina van Colico in Cantina en op de website van het event.

Let op: om de wijnkelders te bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn!

Alternatief voor wijn drinken bij het Comomeer
Kun je niet naar dit event, maar wil je toch een echte, goede wijn van het Comomeer proeven? Ga dan naar Azienda Agricola Sorsasso in Domaso en proef de Domasino wijn!
Onderwerpen binnen dit artikel