Frana Gallivaggio 2018

Gallivaggio | Op 29 mei is een deel van een berg bij Gallivaggio ingestort. Er is sprake van een aardverschuiving en om deze reden is de SS36 bij Gallivaggio (tussen Madesimo en Chiavenna) deels afgesloten!

De SS36 is nu op sommige delen van de dag geopend:
– Ochtend tussen 05.45 uur – 08.00 uur
– Middag tussen 12.00 uur – 14.00 uur
– Avond tussen 18.00 uur – 20.45 uur
De Splügenpas is 24 uur per dag geopend!

Er zijn geen gewonden gevallen, omdat de aardverschuiving voorspeld was. Wel werd er gevreesd voor de vernietiging van de kerk, straten, huizen en bruggen. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen en is de kerk ook nog intact.
Wel is er sprake van enorm veel stof en ligt er veel puin op de weg en in het gebied. Er is ongeveer 5000 m2 steenmassa naar beneden gekomen.

Het is nog onbekend wanneer de SS36 weer opengaat. Hieronder kun je een video bekijken van de aardverschuiving.

Video van de aardverschuiving:

La frana è scesa, ora attendiamo notizie per l’evolversi della situazione. SS36 resta chiusa, passo Spluga aperto h 24

Geplaatst door Discover Madesimo op Dinsdag 29 mei 2018

De Splügenpas is wel gewoon geopend, echter kun je momenteel dus NIET via deze route naar het Comomeer rijden. Het advies is om het laatste nieuws goed in de gaten te houden. Houdt de Facebookpagina van ‘Discover Madesimo‘ in de gaten voor updates.

Kom je deze dagen naar het Comomeer? Dan is het advies om via de Gotthardtunnel te rijden. Hier kan het druk zijn… wil je de drukte vermijden, dan kun je het beste ’s avonds laat of ’s nachts door de tunnel gaan.

Laatste update: 01-06-2018 – 15.39 uur
Bron: Facebookpagina van Discover Madesimo
Onderwerpen binnen dit artikel