Watersport regels

Guardia di finanza Comomeer

Op het Comomeer worden vele watersporten beoefend: windsurfen, kitesurfen, zeilen, waterskiën, wakeboarden, bootvaren etc.

Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig zijn of haar sport op het meer kan uitoefenen, is er een watersport reglement opgesteld voor het Comomeer.

Waterskiën & wakeboarden regels

Waterskiën & wakeboarden op het Comomeer is toegestaan. De regels hiervoor zijn echter dat er maximaal één waterskiër/ wakeboarder achter de boot staat. En er in de boot slechts de bestuurder en een instructeur aanwezig zijn.

Wanneer je dus met meer mensen in de boot zit en een waterskiër/ wakeboarder erachter hebt, ben je in overtreding en kun je hiervoor een bekeuring krijgen. Hetzelfde geldt wanneer je meer dan één waterskiër/ wakeboarder trekt.

Banaan/ band achter de boot

Sinds begin dit jaar (2011) zijn de regels voor het hebben van een band of banaan achter de boot verscherpt. In principe is het nu verboden op het Comomeer, maar je kunt hiervoor een vergunning krijgen. Echter wordt een vergunning alleen gegeven aan professionele verhuurbedrijven of watersportscholen. Zij kunnen een vergunning aanvragen in Menaggio bij het Consorzio dei Laghi.

Controle op het meer

Guardia di finanzaGeregeld varen er politieboten op het Comomeer. Veelal gebeurd dit tussen 13.00-15.00 uur. Ze varen meestal in een grote grijze boot. De agenten spreken naast het Italiaans vaak geen andere talen, waardoor communiceren erg lastig gaat. Hierdoor ontstaat er veel verwarring over wat er nu wel en niet mag op het Comomeer, omdat de agenten zich er vaak makkelijk vanaf maken en het gewoon ‘verbieden’.

Zorg in ieder geval dat je altijd iemand aan boord hebt van 16 jaar of ouder. Het liefst ook in het bezit van een vaarbewijs. Daarnaast vragen ze ook vaak om verzekeringspapieren. Zorg dus dat je ook dit bij de hand hebt. Verder is het verplicht om voor elke persoon aan boord een reddingsvest te hebben.

Het watersport reglement

Wanneer je het compleet vertaalde watersport reglement wilt lezen, kun je deze vinden op de Nederlandse website over Domaso.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws