Mountainbike route via Vercana

Deze mountainbike-route start en eindigt in Domaso. Je fietst van Domaso naar Vercana en dan naar Tabbiadello. Tabbiadello is het hoogste punt in de route en ligt op een hoogte van 1050 meter. Vanaf hier fiets je naar Roncai, Argigno en Aurogna, van waar je weer terugkeert naar de hoofdweg van Domaso.

Specificaties mountainbike tocht

  • Vertrek: Domaso
  • Aankomst: Domaso
  • Duur: 2.30 uur
  • Moeilijkheidsgraad: **
  • Afstand: 20 km
  • Hoogteverschil: 842 meter
  • Hoogste punt: 1050 meter (Tabbiadello)

De mountainbike tocht

De route begint in Domaso (208 meter). Vanuit Domaso volg je de weg richting Vercana (354 meter). Als je voorbij Vercana bent, na ongeveer 1 km, kom je op een splitsing waar je naar links moet richting Monti di Vercana. Deze geasfalteerde weg is zo’n 5 km lang en leidt omhoog. Op deze route kun je genieten van een prachtig uitzicht op Val di Livo, de berg Led en het dorp Livo met haar 14e eeuwse kerk San Giacomo net buiten het dorp. Op een hoogte van 950 meter eindigt de geasfalteerde weg. Je vervolgt de weg richting weilanden, net voor het dorp Tabbiadello op een hoogte van 1050 meter. Hier heb je een magnifiek uitzicht op de mondingen van de rivieren de Adda en de Mera, natuurgebied Pian di Spagna en de prachtige Monte Legnone (2700 meter).

Vlakbij de fontein kom je bij de ‘Via dei Monti Lariani’, een wandelpad van 125 km die de bergen aan de westkust van het Comomeer met elkaar verbindt (wandelpad aangegeven met rood-wit-rood tekens en nummer 4). Je volgt dit pad naar rechts waarbij je uitkomt in een bos met kastanjebomen en komt vervolgens bij het gehucht Roncai (hier hangt een geel bordje met de naam van het gehucht op een van de huizen aan de linkerkant). Je fietst voorbij deze groep huizen en komt dan bij de weilanden boven het dorpje Argigno. Hier ga je van de Via dei Monti Lariani af.

Ga door een steil weiland naar beneden, over een niet duidelijk aangegeven pad (aangeraden wordt om hier te lopen, om zo het gras niet te beschadigen) richting een groepje huizen aan de linkerkant. Vanaf hier volg je het pad dat steil naar beneden loopt langs de rand van de vallei en kom je door een klein bosje met berkenbomen.

Vlakbij een hoogspanningsmast volg je het brede, niet geasfalteerde pad naar beneden richting Aurogna (430 meter). Van hieruit blijf je naar beneden fietsen naar de hoofdweg langs het water vanwaar je weer richting Domaso kunt fietsen.

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws