Kathedraal van Como

De kathedraal Santa Maria Assunta is het belangrijkste religieuse gebouw van Como. De Dom ligt dichtbij het Comomeer en is een van de meest opmerkelijke monumenten van Noord-Italië. Het is de laatst gebouwde Gotische kerk in Italië.

De Kathedraal is 87 lang en 36 tot 56 meter breed. Het hoogste punt van de Dom is de koepel met een hoogte van 75 meter.

Kathedraal van Como

Ontstaan van de kathedraal

De eerste kathedraal, gewijd aan Santa Maria Maggiore, werd in de 19de eeuw in het hart van Como gebouwd, niet ver van het Comomeer. Aan het einde van de 14de eeuw werd de kathedraal gerestaureerd, echter werd later besloten om de kathedraal af te breken en deze weer vanaf nul opnieuw op te bouwen. In 1396 werd begonnen aan de bouw, 10 jaar na de start van de bouw van de kathedraal van Milaan.

De gevel van de Dom werd tussen 1447 en 1489 gebouwd, op gelijke hoogte van de Broletto. De klokken van de kathedraal werden in die periode provisorisch verplaats naar de burgerlijke toren, die vanaf dat moment de definitieve kerktoren wordt. De werkzaamheden van de kathedraal werden in 1770 voltooid.

In 1933 is de gevel nog eens grondig gerestaureerd, toen de ‘overhang’ op het plein dreigde neer te storten. Later dreigden de twee beelden van Plinio il Vecchio en Plinio il Giovane bij de deur kapot te gaan en zijn deze twee beelden voorzien van glas om ze zo te beschermen tegen de smog en andere onzuiverheden. Ook zijn enkele stukken marmer vervangen. Overigens is het een fabel dat kathedralen ooit spierwit waren.

Openingstijden Kathedraal Como

De Kathedraal is dagelijks van 7.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur geopend. Op zondag en feestdagen worden hier missen gehouden.

Foto's

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws