Chiesa di San Lorenzo

De Chiesa di San Lorenzo staat in Tremezzo, vlak aan het Comomeer. De kerk wordt enkel gescheiden door de Statale Regina. Hierdoor is de kerk ook prachtig vanaf het water te zien.

Het dak van de kerk is een achthoekig schilddak met Marseille tegels. De klokkentoren van de kerk is vierkant en direct aan de kerk vast gebouwd. Binnenin de toren loopt een trap die geïntegreerd is in de muur met stenen traptreden. De buitenmuren zijn gepleisterd, maar binnen in zjin de onbehouwen blokken steen van Moltrasio nog goed te zien.

Geschiedenis van de San Lorenzo kerk

De voormalige parochiekerk van Tremezzo dateert uit 1300 en werd verkocht door de eigenaar, mevrouw Teresa Rocchetti, en vervolgens gesloopt. De kerk bood plaats aan 700 mensen en had 5 altaren. Naast de hoofaltaar werden de anderen gewijd aan St. Antonio di Padova, St. Antinio Abate, Beata Vergine del Rosario en aan St. Giuseppe. De kerk werd ingewijd door Bisschop Benesana in 1699, toen deze nog in uitstekende staat was.

San Lorenzo kerk in Tremezzo

In 1775/1776 is begonnen met de bouw van de nieuwe kerk. Al na twee jaar werd de bouw gestopt wegens een gebrek aan geldstromen.  Pas na 100 jaar stilstand werd de bouw in 1894 afgerond door architect Parrocchetti. De kerk is in een neo-romaanse en neo-gothische stijl gebouwd met in de kerk fresco’s van de schilder Luigi Tagliaferri die hier van 1906 tot 1910 schilderde.

Voor de kerk staat het monument ter ere van de oorlog. Dit monument is geopend op 25 mei 1924 en gemaakt door beeldhouwer Alberti. Het monument staat voor onsterfelijkheid.

Adres

Chiesa San Lorenzo
Sagrado San Lorenzo 2, Tremezzo

Foto's

Nieuws

Coronavirus & Comomeer

Wil je dit jaar naar het Comomeer op vakantie en wil je …

Corenno Plinio: betalen voor een bezoek

Corenno Plinio | Vanaf zondag 29 maart wordt er entree gevraagd voor …

Giro d'Italia 2020

De Giro d'Italia begint in 2020 op 9 mei. De laatste rit …

Meer nieuws