Comomeer | De maand augustus staat bijna voor de deur, en dat betekent dat er diverse vuurwerkshows zijn bij het Comomeer. Deze shows zijn prachtig om te zien omdat hier groots vuurwerk afgestoken wordt vanaf het Comomeer zelf. Op de volgende data is er een vuurwerk show:

  • 10 augustus 2017 – Colico
  • 12 augustus 2017- Menaggio
  • 14 augustus 2017- Gravedona
  • 15 augustus 2017- Lenno
Vuurwerk Comomeer

Je kunt de shows bekijken vanaf de kade van het dorp. Vaak dien je entree te betalen (iets van € 3,00 per persoon). Je kunt ook (als je een boot hebt), met de boot naar de plaats varen en het vuurwerk vanaf je boot, op het Comomeer zelf, bewonderen.

Vuurwerk Colico – 10 augustus 2017

Op 10 augustus is de Notte di San Lorenzo in Colico, ook wel ‘Festa del Turista’, het feest van de toerist genoemd. Op deze avond wordt er vanaf 22.00 uur vuurwerk vanaf het Comomeer afgestoken. Vanaf 20.30 uur is er een entertainment programma in Colico op de kade.

Met goed weer kun je dit vuurwerk ook vanaf het strand bij Gera Lario, Sorico en Domaso zien!

Vuurwerk Menaggio – 12 augustus 2017

Op 12 augustus wordt er in Menaggio vuurwerk afgestoken. De show vindt plaats bij de weg langs het meer in Menaggio en begint rond 22.30 uur. Voor die tijd zijn er diverse entertainment programma’s langs de kade.

Vuurwerk Gravedona – 14 augustus 2017

Vuurwerk Comomeer - Gravedona

Op 14 augustus is er een groot vuurwerk spektakel in Gravedona. De show begint rond een uur of 22.00. Je kunt met de boot vanaf het Comomeer kijken, of vanaf de kade in Gravedona zelf.

Let op dat het enorm druk is deze avond in Gravedona. Zorg dan ook dat je hier op tijd bent. Na die tijd zul je in file vorming wegrijden, dus met de fiets of lopend heen is aan te raden! Lees hier meer over vuurwerk in Gravedona >

Vuurwerk Lenno – 15 augustus 2017

Op 15 augustus, ferragosto, is het kiezen dus waar je heen wilt, want ook in Lenno wordt een vuurwerkshow gegeven. Deze avond is er feest in Lenno langs de kade van het Comomeer en op het plein ‘Piazza XI Febbraio’. Je kunt er eten en er staat een orkest die muziek speelt uit de jaren ’60. De avond wordt dus afgesloten met een grote vuurwerk show.

4x Genieten van vuurwerk!

Kortom, met deze evenementen kun je in één week 4x van een prachtige vuurwerk show bij het Comomeer genieten! Heb jij je vakantie bij het Comomeer nog niet geboekt? Zoek dan hier een accommodatie voor jouw vakantie bij het Comomeer >

Welke vuurwerkshow bij het Comomeer raad jij aan? Laat het hieronder weten in een reactie!
Onderwerpen binnen dit artikel