90 km/uur bord snelheid

Er verschillende verkeerssituaties bij en rond het Comomeer gewijzigd. Hier een kleine update:

SS 36 van Colico naar Monza
Op de SS36 van Colico via Lecco naar Monza (en andersom), was de toegestane snelheid altijd 110 km/uur. Dit is per vandaag (1 augustus) gewijzigd naar 90 km/uur. Voertuigen zwaarder dan 35 ton mogen maximaal 70 km/uur rijden.

Er zullen verschillende verkeerscontroles gehouden worden. Daarnaast worden er 4 flitspalen geplaatst. Waar deze komen te staan en of ze altijd actief zijn, is nog niet bekend.

Op sommige stukken is de maximale toegestane snelheid zelfs 70 km/uur of 50 km/uur (tussen Orsa Maggiore en Abbadia Lariane).

De snelheidslimiet is aangepast wegens de mindere staat van de weg en het feit dat het een van de gevaarlijkste wegen is, waar jaarlijks vele (dodelijke) ongelukken gebeuren.

Forcola pas richting Livigno
De maximale snelheid op de weg richting Livigno is sinds 16 juli aangepast naar 60 km/uur. Er wordt aangegeven dat de politie hier regelmatig controleert. Houd je dus aan de nieuwe snelheid wanneer je een dagtocht maakt naar belastingparadijs Livigno!

Actuele verkeersregels Italië
Wil je weten wat de maximale toegestane snelheid is in Italië? En hoe zit het met snelheidscontroles? Lees meer informatie over rijden in Italië op de Verkeersregels Italië pagina!

Bron: Lecconews & Valtellinamobile
Onderwerpen binnen dit artikel