Kerst in Como

Como | Ga je in december (en/of begin januari) naar het Comomeer, ga dan zeker een dag naar Como. Deze stad is in december omgetoverd tot een ware kerststad! Ontdek de diverse evenementen in december 2016 in Como hieronder. Vier kerst in Como!

Magic Light Festival Como

Aankomst kerstman
Op 24 december om 16.00 uur komt de kerstman aan in Como op Piazza Duomo. Er zullen cadeautjes uitgedeeld worden aan de kinderen.

Speelgoed kasteel
In het museum “Museo del Cavallo Giocattolo” in Grandate wordt van 8 t/m 30 december een tentoonstelling gehouden van kostbaar speelgoed. Toegang is gratis! (Let op: vol=vol)

Rondvaartboot met speelgoed
Van 10 t/m 18 december is de rondvaartboot versiert met miniatuur treinen en bootjes. De boot is te bezichtigen op Piazza De Gasperi.

Lichtfestival Como
Verschillende pleinen en straten van Como zijn verlicht gedurende het Como Magic Light Festival. Op de volgende locaties kun je genieten van het lichtfestival: Piazza Duomo, Piazza Grimoldi, Piazza Verdi, Piazza Medaglie d’Oro, Tempio Voltiano, Porta Torre, Piazza Camerlata, Via Milano. Het festival is van 26 november t/m 8 januari te bezichtigen vanaf 17.00 uur ’s avonds tot zonsopkomst.

Aankomst Befana
Op 6 januari wordt in Italië “La Befana” gevierd. Om 16.00 uur ’s middags zal de Befana op Piazza Duomo aankomen met cadeautjes voor de kinderen.

Kerstmarkt Como
Van 26 november t/m 8 januari zijn Piazza Cavour en Via Plinio omgetoverd tot ware kerstmarkt met houten huisjes. Er staan ongeveer 40 standhouders met traditionele gerechten en kerstsouvenirs. De markt is elke dag geopend van 09.30 uur tot 19.30 uur.

Kerststal Como
Wil je een unieke kerststal bezichtigen? Breng dan een bezoek aan de kerk “Chiesa S. Giacomo” in Piazza Grimoldi in Como. Hier kun je van 8 december t/m 8 januari een prachtige kerststal bewonderen. De kerststal is elke dag te bezichtigen tussen 10.00 uur – 12.00 uur en tussen 15.00 uur – 18.00 uur.

kerststal Como 2016

Kerstconcert
Op vrijdag 16 december om 21.00 uur wordt er een uniek kerstconcert gegeven in de Dom van Como. Er worden o.a. stukken van Mozart gespeeld.

IJsbaan
Op Piazza Cavour staat van 26 november t/m 8 januari een ijsbaan. Voor € 5,00 kun je hier gaan schaatsen en heb je tijdens het schaatsen uitzicht op het Comomeer. De ijsbaan is op 25 december gesloten. Op maandag t/m vrijdag is de baan van 14.30 – 23.00 uur geopend en op zaterdag en zondag van 10.00 -23.00 uur.

Piazza Cavour Como kerst

Reuzenrad
Aan het Comomeer in Como staat van 26 november t/m 8 januari een reuzenrad. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de stad Como en het Comomeer. Zowel geschikt voor kinderen als de ouders! Je vindt het reuzenrad in de tuin aan het meer.

Reuzenrad Como kerst 2016

Dit zijn leukste kerstevenementen in Como voor dit jaar 2016. Wil je het complete programma zien, neem dan een kijkje op deze Italiaanse website: http://www.cittadeibalocchi.it/programma/.

Vier jij kerst in Como of bij het Comomeer dit jaar?

Bron: Citta dei Balocchi