Valsolda | Er zijn zes nieuwe flitspalen geplaatst in Zwitserland, naar de grens met Italië, bij het meer van Lugano. Rijd je dus via Gandria naar het Comomeer, denk dan goed om je snelheid!

Één Camera, maar 6 flitspalen

Volgens de burgermeester, Giuseppe Farina, was het noodzakelijk om in te grijpen. Auto’s reden hier te hard, ook overdag. Er geldt een maximale snelheid van 50 km/uur, maar deze werd veelal ruimschoots overschreden. De verwachting is dat de flitspalen afschrikken en de rijstijl hierdoor aangepast wordt. Op dit moment kan er slechts 1 flitscamera betaald worden, maar deze wordt afwisselend ingezet in de flitspalen.

Locaties flitspalen

De nieuwe flitspalen staan op de volgende locaties:

  • Cressogno (2x)
  • Albogasio (1x)
  • San Mamete (1x)
  • Oria (1x)
  • Bij de douane, Gandria (1x)

Rij je via Lugano en Menaggio naar het Comomeer, dan kom je dus langs deze nieuwe flitspalen. Let dus goed op je snelheid hier, omdat er sowieso 1 van de 6 werkzaam zal zijn! Er geldt dus een maximale snelheid van 50 km/uur!

Bron foto: La provincia di Como

Boetes

De boetes voor de snelheidsovertreding zijn niet verkeerd. Zo zijn de eerste boetes al uitgedeeld. Iemand reed 72 km/uur en kreeg hiervoor een boete van 600 Frank (zo’n €530,00) + gevolgen voor het rijbewijs. Er is veel commentaar op de nieuwe flitspalen. Zo zijn er stukken waar je 80 km/uur mag, gevolgd door 50/uur en dan weer 80 km/uur. De flitspaal staat op het stuk waar je net 50 km/uur moet rijden en veel mensen ‘vergeten’ hier dus af te remmen.

Bron nieuws: La Provincia di Como
Onderwerpen binnen dit artikel