Passo del Foscagno - Livigno

LIVIGNO | Livigno staat bekend als belastingparadijs, naast dat het een prachtig wintersport gebied is. Vele toeristen trekken dan ook zomers naar dit paradijs om dan al hier diverse inkopen te doen, belastingvrij wel te verstaan.

100 stekken sigaretten ontdekt

Afgelopen zondag hield de duane een grote controle. Een Roemeen, woonachtig in Italië werd tegengehouden met 51 stekken sigaretten aan boord: 37 waren verstopt in de tank en de overige 14 in de reserve band.

Een paar dagen eerder werd er ook al een controle uitgevoerd. Toen werd een Italiaan aangehouden met 49 stekken sigaretten aan boord van zijn Renault Megane Cabriolet. Hij verstopte de sigaretten in het compartiment van zijn open dak.

Winkelen in Livigno

Winkelen in Livigno is belastingvrij. Echter zijn er wel restricties aan verbonden voor het kopen van artikelen en vervolgens meenemen naar buiten Livigno. Zo mag je bijvoorbeeld slechts 200 sigaretten meenemen, dat komt neer op ongeveer 1 stek. Van alcohol mag je per persoon slechts 1 liter meenemen wanneer er meer dan 22% alcohol in zit. Je kunt 2 liter per persoon meenemen wanneer er minder dan 22% alcohol in zit.

Wijn, bier en levensmiddelen

Voor wijn geldt dat je maximaal 4 liter niet-mousserende wijn mag meenemen. En voor bier maximaal 16 liter. Ook andere levensmiddelen zijn hier goedkoper, zoals kofie, suiker en vlees. Voor vlees geldt: 5 kg per persoon, suiker: 10 kg. per persoon en voor koffie: 2 kg per persoon.

Parfum

Een andere grote besparing kun je doen op parfum. Hiervan mag je 3/4 flessen per persoon meenemen met een maximum van 30/40 cl per persoon.

Goedkope Benzine

De benzine is in Livigno ongeveer 1 euro per liter goedkoper in vergelijking met de rest van Italië. Zorg dus dat je hier aankomt met een lege tank. Je mag hier enkel je eigen tank vullen en 10 liter extra meenemen.

Eigen risico

De regels en richtlijnen veranderen elk jaar. Vraag daarom altijd na voordat je iets koopt, wat de actuele richtlijnen zijn. Koop je meer dan is toegestaan, dan is dit natuurlijk op eigen risico. Naast dat de extra artikelen in beslag genomen worden wanneer je deze niet aangeeft, krijg je dan ook nog eens een enorme boete.

Advies: zorg dat je binnen de richtlijnen blijft en met voldoende personen van 18 jaar en ouder bent, zodat je grote inkopen kunt doen! verdeel de aankopen vervolgens goed per persoon, zodat je geen problemen kunt krijgen.

Lees meer over winkelen in belastingparadijs Livigno
Onderwerpen binnen dit artikel