Como | Er is eindelijk een akkoord voor het toerisme bij het Comomeer. Vanaf nu blijven toeristische attracties 10 maanden per jaar geopend. Enkel in januari en februari zullen de trekpleisters hun deuren sluiten.

Het is een historische overeenkomst, na jaren van overleg. Villa’s blijven nu 10 maanden per jaar geopend en de rondvaartboot op het Comomeer zal haar dienstverlening ook aanpassen/ verbeteren. Zo komt er een speciale acties voor de bewoners van de plaatsen rond het meer: “Verken jouw Comomeer”. Zij zullen met korting van de rondvaartboot gebruik mogen maken.

De villa’s bij het Comomeer

De villa’s rond Bellagio, Varenna, Tremezzo en Menaggio zullen hun openingstijden aanpassen tot half november en sommigen zelfs tot en met het einde van het jaar. Hierdoor zullen de meeste toeristische attracties nu 10 maanden per jaar geopend zijn bij het Comomeer. Kortom: ook in het voor- en naseizoen is het nu nog leuker om naar het Comomeer te gaan!

Villa Balbianello - Comomeer
Villa Balbianello – Comomeer

De hoop is nu dat ook hotels, restaurants en bars hun openingstijden zullen aanpassen. Echter spreken de ondernemers van een dorp vaak met elkaar af wie wanneer gesloten is, zodat je altijd een open hotel, bar of restaurant vindt!

Bron: La provincia di Como
Onderwerpen binnen dit artikel