Colico Comomeer

Colico | In 2019 is het dagtarief van het parkeren van je auto in Colico verhoogt. Ook is het tarief voor campers en caravans verhoogt.

De nieuwe parkeertarieven van 2019

Waar je eerder € 6,50 per dag betaalde om je auto een dag te parkeren in de blauwe parkeervakken in Colico, betaal je hier nu € 8,00 per dag voor in Colico. Een caravan of camper gaat ook meer betalen. Eerder betaalden zij € 9,75 per dag. Dit bedrag is nu verhoogd naar € 12,00 per dag.

Kort parkeren kan natuurlijk ook. Je betaald het eerste uur € 1,00 voor een gewone auto. Elk volgend uur kost € 1,50.

Verhoging voor compensatie toeristenbelasting

Deze verhogingen zijn doorgevoerd omdat caravans die in de blauwe vakken geparkeerd worden, geen ‘toeristenbelasting’ betalen. Op deze manier ontvangt de gemeente toch nog wat inkomsten. Daarnaast geldt in Italië de wet dat het parkeren van een camper/caravan maximaal 50% duurder mag zijn dan het parkeren van een gewone auto. Hierdoor is zowel het tarief voor de auto als dus voor caravans en campers verhoogd.

Overigens zijn er momenteel nog geen geschikte camper parkeerplaatsen in Colico…

Parkeren voor een dagje naar Milaan

Veel toeristen nemen vanuit Colico de trein naar Milaan om daar een dagje te gaan winkelen en cultuur snuiven. Je kunt de auto achter het station parkeren, of naast het station. Let op dat dit dus allemaal betaald parkeren is!

Parkeren & markt Colico

Op vrijdag ochtend is er achter het station een markt in Colico. De markt staat deels op de parkeerplaatsen achter het station. Zorg dus dat je hier nooit op vrijdagochtend je auto nog hebt staan.

Wil je juist de markt bezoeken? Er zijn naast de markt nog wel enkele parkeerplaatsen beschikbaar. En anders kun je parkeren op een van de parkeerterreinen verderop in het dorp.

Bron: La Provincia di Lecco
Onderwerpen binnen dit artikel