Mimosa festa della donna

Milaan | Aanstaande vrijdag, 8 maart, wordt er in Italië weer de dag van de vrouw, ‘ Giornata internazionale della donna’, gevierd. In Italië is het feest voor het eerst in 1911 gehouden.

De vrouwen gaan deze dag massaal de deur uit, op zoek naar vermaak en misschien wel een leuke man. Dat Italiaanse mannen bekend staan als echte romanticussen is inmiddels bekend. Ook zij trekken er deze dag op uit, dan wel om de vrouwen in het zonnetje te zetten met Mimosa (zie foto), het symbool van de vrijheid van de vrouw, danwel om een nieuw vrouwenhart te veroveren.

La festa della donna 2013

Zoals elk jaar, kan de vrouw deze dag genieten van diverse privileges zoals gratis entree in discotheken, musea en villa’s en leuke kortingen op bijvoorbeeld het openbaarvervoer. Ga je op stap in Italië tijdens het feest van de vrouw, houd er dan rekening mee dat discotheken speciale stripteases organiseren voor de vrouw. Mannen morgen vaak pas na middernacht de discotheek naar binnen en moeten natuurlijk entree betalen.

Daarnaast kan het zijn dat je op straat van onbekende mannen een mimosa aangeboden krijgt. Natuurlijk maakt de man gebruik van deze speciale dag om diverse vrouwenharten te veroveren!

Met korting met de trein

Trenitalia, de treinmaatschappij in Italië, laat vrouwen deze dag met z’n 2-en voor de prijs van 1 rijden. Je kunt van zo’n kortingskaartje gebruik maken als er tenminste één vrouw mee reist. Wel zijn het aantal plaatsen van deze actie gelimiteerd en variabel. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de treinen en de klasse waarin je reist. Je kunt je kaartje online kopen (Wel alleen in het Italiaans beschikbaar) via: Trenitalia.

Dit kaartje kun je ook kopen voor de dag van de man (vaderdag), op 19 maart 2013.

Gerelateerde berichten
Onderwerpen binnen dit artikel