LAGLIO | Het avontuur van Alessandro Proto is slecht afgelopen voor de financier en vastgoedontwikkelaar. Eind februari, 3 jaar terug, kreeg hij grote aandacht van nationale kranten en tv-zenders met de aankondiging dat George Clooney afscheid zou nemen van het Comomeer met de verkoop van zijn Villa Oleandra.

Alessandro Proto zou de Villa voor 20 miljoen euro verkocht hebben via zijn bedrijf Alessandro Proto Consulting Lugano. Onder de potentiële kopers zou Matt Damon en Robert Pattinson zijn. In de vele interviews vertelde Proto gedetailleerd over de villa in Laglio en leidde zo vele mensen om de tuin. Toch waren er ook enkelen die hem niet geloofde; de burgermeester van Laglio. Hij heeft na het horen van het gerucht contact opgenomen met de omgeving van George Clooney die niets van een eventuele verkoop wist.

Na 1,5 jaar persstilte, pakte Alessandro de draad weer op. Deze keer met de aankondigiging dat George Clooney zijn villa onder druk van Elisabetta Canalis (zijn toenmalige vriendin) moest verkopen. Dit keer zou de villa verkocht zijn aan David Beckham. Maar ook de Russische koning van de wodka, Tariko Roustam, was in de race. Dit keer voor een bedrag van 30 miljoen euro.

Hiermee was er nog geen einde aan de hoax. Dit keer meldde hij dat er twee advocaten naar Milaan waren gestuurd door David Beckham die nu naast Villa Oleandra, ook de Margherita wilde kopen. Maar, vertelde Proto, de rus Roustam was niet bereid om op te geven. Ook dit keer beschikte Proto over diverse details over de restauratie van Villa Oleandra. En later zou zelfs Silvio Berlusconi geïnteresseerd zijn geweest.

Inmiddels is er een einde aan het hele verhaal. Gelukkig een positief einde: veel promotie voor de Villa’s aan het Comomeer!

Gerelateerde nieuwsberichten

Bron: La provincia di Como
Onderwerpen binnen dit artikel